nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Takarékos tanárkölcsönzés

A készségtárgyakat (testnevelés, ének) és a nyelveket oktató tanárok iskolák közti kölcsönzése, illetve megosztása jó megoldást jelenthet az intézmények pénzügyi gondjaira – javasolta Steve Munby kormánytanácsadó a The Guardian szerint.

nyest.hu | 2009. június 11.
|  

A brit iskolarendszert szintén érinti a gazdasági válság és a pénzhiány, így a kormány felszólította az oktatási intézmények igazgatóit, hogy álljanak elő takarékossági programmal. A brit kormány pénzügyi megszorításairól a Nemzeti Iskolavezető-képzési Főiskola (NCSL) feje a mai napon számol be az érintetteknek az intézmény éves kongresszusán, Birminghamben.

Munby úr ezt így fogalmazott: „kemény idők járnak, amelyek a teljesítményt érintő megtakarításokat követelnek. Ez alól az iskolák sem vonhatják ki magukat. Nehéz dolguk lesz. Ha küzdelmes az élet, ahhoz innovatív vezetői stílusra van szükség, máskülönben megszorításokra kerül sor.”

A szakértő szerint az iskolaigazgatóknak fontolóra kellene venniük, hogy összefogjanak a többi iskolával, és megosztott állásokat létesítsenek pl. az iskolák gazdasági vezetőinek vagy a zene-, nyelv- és testnevelő tanároknak. Sőt, továbbment: szerinte ez a fajta megosztott munkajogi státusz lenne a jövőben a norma. A cél az iskolák szorosabb együttműködésének elősegítése.

A tanácsadó azzal is tisztában van, hogy a brit lakosság csökkenő fogyasztási kedve miatt az NCSL is takarékoskodni kényszerül, de hátrányból indul: „nincs a mostani helyzetben igazán jól használható, egységes gyakorlatunk [...], ami sok problémát megoldana. Búcsút kell mondanunk a következetlenségnek.”

Információ
X