nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szókeresés hanganyagban

Az internetes közönség már a legtöbb csatorna hírműsorának hanganyagában is kereshet az elhangzott szavak alapján.

MTI | 2009. július 20.
|  

A mindroom.hu oldalt a Digital Natives Szolgáltató Kft. indította el. A program beszédfelismerője a hangfájlokból szöveges fájlt készít, így a látogatók ugyanúgy tudnak keresni a video- és hanganyagokban, mint egy cikk szövegében – közölte a vállalat július 20-án az MTI-vel.

Például az „ingatlanadó” szóra keresve a mindroom.hu-n megtalálhatók azok a híradóanyagok, amelyekben az ingatlanadó elhangzott, sőt, az egyes műsorrészeket a szavak elhangzásától lehet lejátszani.

A szófigyelő szolgáltatás díjmentesen értesíti a felhasználót, ha az általa megadott kifejezések elhangzottak az elmúlt 24 órában, a heti értesítő pedig tömör, átfogó képet ad a hét kiemelt témáiról.

A mindroom szolgáltatásai a már meglévő videoarchívumokhoz is kapcsolhatók. Ezzel a lehetőséggel elsőként a Duna Televízió élt a televíziós társaságok közül. Az oldalon hamarosan elindul a tartalomra célzott hirdetési rendszer is, amely a csatornák hirdetési bevételét gyarapítja. A rádiók közül elsőként a Gazdasági Rádió oldalára látogatók élvezhetik a mindroom keresőjét: jelenleg A nap vendége című műsor anyagait dolgozzák fel, de itt is folyamatosan bővül a kereshető műsorok száma.

A program csaknem ötven hírműsor havi 1100 adása alapján havi összesítést készít, hogy láthatóvá váljon, mely témák uralják Magyarországon a közbeszédet. A jelentések a mindroom weboldalán olvashatók el, és ugyanitt lehet a levelezőlistára is feliratkozni.

Információ
X