nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @rofia: 21 Gondolom így már érthető, hogy a cím helyesírása teljesen korrekt, annak ellené...
  2023. 02. 05, 11:07  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: összegzés Véleményem az, hogy eredetileg az "á" mint hosszú magánhangzónak a magy...
  2023. 02. 05, 10:59  A mi latinunk
 • mederi: @mederi: kiegészítés A hosszú magánhangzót megháromszorozva írom: A magyar nyelvben tovább...
  2023. 02. 04, 09:06  A mi latinunk
 • mederi: @bm: Szerintem a gond a kálcium szó ajánlott leírásával és kiejtésével az, hogy nem csak a...
  2023. 02. 04, 08:18  A mi latinunk
 • bm: @rofia: Ha végigolvastad volna a cikket, bölcs maradtál volna.
  2023. 02. 04, 00:14  A mi latinunk
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Speciális diszlexiaképzés

Nagy-Britanniában – egy nemrég elvégzett, a brit kormány által elrendelt vizsgálat után – az elkövetkezendő két évben 10 millió fontot (kb. 3,3 milliárd forintot) fordítanak a diszlexiára specializálódó tanárok képzésére. Az oktatásban 4 ezer pedagógus vesz részt – számolt be róla a The Independent.

nyest.hu | 2009. június 23.
|  

A szigetország állami összefogást kezdeményezett annak érdekében, hogy megfelelő szakképzésben részesült pedagógusokkal segítsen a diszlexiásokon. A tanulási zavar egyre inkább terjed a brit iskolások körében – a felmérések szerint kb. minden 12. gyereket érint.

A kormány tehát úgy döntött, hogy az elkövetkezendő két esztendőben 10 millió fontot szán a megfelelő pedagógusképzésre. A specialisták több iskola ellátásáról is gondoskodnak; a cél az, hogy minden állami iskola szakértőhöz jusson, ha szüksége lenne rá.

Sir Jim Rose, a kormányvizsgálat vezetője a következőket mondta a képzés szükségességéről: „egyre gyarapszik azon bizonyítékok száma, amelyek arra utalnak, hogy a diszlexia komoly rövid és hosszú távú következményekkel jár az iskolába járás kezdetétől a kamaszkorig és tovább. A jelentés legelőször is egyszer s mindenkorra leszámol azzal a kérdéssel, hogy létezik-e a diszlexia. Igen, létezik, és komoly kihívások elé állít minket.”

Judi Stewart, a Brit Diszlexiaszövetség ügyvezetője melegen üdvözölte a kormány döntését, és, ahogy fogalmazott, „a javaslatok a változás és a fejlődés alapját jelentik, és országszerte javítják majd sok, diszlexiás iskolás gyermek oktatását.”

Információ
X