nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ötletével nyerjen díjat most!

Ön szerint is elengedhetetlen a 21. századi készségek fejlesztése az oktatásban? Fontosnak tartja az IKT-eszközök és web2-es alkalmazások pedagógiai célú használatát? Ön is megosztaná másokkal tudását, módszertani ötletét? – Akkor ez a pályázat Önnek szól!

nyest.hu | 2015. július 13.
|  

Köznevelésben dolgozó pedagógusok oszthatják meg az IKT-eszközök kreatív használatával kapcsolatos ötleteiket a Digitális Módszertárban. A kiemelkedő ötletek feltöltői díjban is részesülnek.

A Tempus Közalapítvány módszertani gyűjteményének oldalán elérhető adatbázisban a digitális nemzedék interaktív tanulását, tanítását segítő módszertani ötletek tehetők közzé az IKT-eszközök tanórai vagy tanórán kívüli alkalmazásával kapcsolatban. A Tempus Közalapítvány harmadik alkalommal hirdeti meg a lehetőséget, amelyre idén 2015. július 10. és augusztus 20. között lehet jelentkezni.

A beérkezett ötleteket szakértők értékelik, akik ennek során kiemelt figyelmet fordítanak:

  • a széles körű adaptálhatóságra, a feltöltött ötletek tartalomfüggetlenségére;

  • azokra az ötletekre, amelyeknek a dokumentációja is a más területen való felhasználhatóságot segíti;

  • olyan mellékletek/dokumentáció feltöltésére, amely a tanulásszervezés folyamatát is bemutatja, adott esetben mások által is felhasználható sablonokkal;

  • azokra a módszertani anyagokra, amelyek fókuszában a 21. századi képességek (együttműködés, kommunikáció, kreativitás, tanulási készségek, problémamegoldás) fejlesztése áll.

Ötletével nyerjen díjat most!
Forrás: nyest.hu

A feltöltött ötletek közül azok, amelyek megfelelnek a felhívás szempontjainak, az értékelést követően bárki számára elérhetővé, publikussá válnak a Digitális Módszertárban. A szakértői értékelés alapján a legjobb ötletek feltöltői Digitális Pedagógus Díjat kapnak, a díjak átadására és a kiemelkedő módszertani ötletek bemutatására a 2015 őszén megrendezendő Digitális pedagógus konferencián kerül sor. A díjjal elismert pedagógusok az ötletük bemutatása, terjesztése és továbbfejlesztése céljából megbízási díjban is részesülnek.

A jelentkezés feltételeit és az értékelés szempontjait is magában foglaló felhívás teljes szövege a Tempus Közalapítvány oldalán olvasható. Ugyanitt elérhetők a jelentkezésnek keretet adó online adatlap kitöltésével kapcsolatos hasznos információk is. Az ötletek feltöltésének ideje: 2015. július 10 – augusztus 20.

Ugyanitt elérhető a Digitális Módszertár korábbi felhívásaira beérkező, különböző szűrési lehetőségek alapján kereshető mintegy 120 ötlet, köztük a 2013-ban és 2014-ben díjjal elismert pedagógusok szakértői ajánlással megjelenített módszertani anyagai is. A Digitális Módszertárról szóló és a korábbi díjazott pedagógusokról szóló kisfilmek itt megtekinthetők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X