nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Okostelefonok, kevésbé okos felhasználók

A falhoz vágott mobil után fizet kártérítést a biztosító, de a vibrátorként használtért nem.

MTI | 2012. október 28.
|  

„Elletés közben a tehenemben maradt az okostelefonom, amelyet elemlámpának használtam” - ezzel magyarázta egy brit gazda a biztosítónak mobilja elvesztését, amivel első lett a mobiltelefonnal kapcsolatos kárigények indoklásának furcsasági toplistáján. A mobil később kikerült a marhából, ám használhatatlanul – írta a The Daily Telegraph című brit lap a MobileInsurance biztosító kuriózumcsokrát ismertetve.

A lista második helye azé a nőé, aki véletlenül belesütötte a telefonját lánya születésnapi tortájába. A készüléknek sok(k) volt az ötösre kapcsolt gázsütő hője. A harmadik helyen is egy nő áll. Kutyáját sétáltatta a tengerparton, amikor egy sirály elragadta a mobilját.

Csak a negyedik lett az a huszonéves nő, akinek telefonja nem tűnt el, nem is ment teljesen tönkre, pusztán rezgő üzemmódja mondta fel a szolgálatot. A kárvallott kártérítési indoklásában leírta, hogy vibrátorként használta telefonját.

Ki tudja, hol jártak már?
Ki tudja, hol jártak már?
(Forrás: Wikimedia Commons / Kprateek88 / GNU-FDL 1.2)

Az ötödik egy férfi lett, aki nadrágja farzsebéből vécébe ejtette telefonját, és le is húzta. A készülék nem került a csőrendszerbe, de súlyos vízkárt szenvedett. A tízes listáról az ötödik helyezettnél említésre méltóbb az a fiatal nő, aki azért követelt kártérítést a biztosítótól, mert hűtlen barátjához akarta hozzávágni a telefonját, de az mellé és – falnak csapódva – tönkrement. Ez csupán a 9. helyhez volt elég. A fenti kárigényeket egy kivétellel elfogadta a biztosító és fizetett. A kivétel a 4. helyezett, „szexjátékos” nő volt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sultanus Constantinus 2012. október 28. 17:27

Na hát ez ilyen embereknél egy állatnak is több esze van...

2 El Vaquero 2012. október 28. 20:53

Nem értek egyet. Nem ennyire hülyék. Csak élik az életüket és sok minden megesik. A specialitás csak annyi, hogy vannak olyan bátrak, kreatívat, hogy nem szívbajosak a biztosító előtt menteni a menthetetlent, ahelyett, hogy inkább lenyelnék a veszteséget. A bulvársajtó, ideértve az MTI-t is, meg kap az ilyeneken, hangzatos sztorik.

Ezt egy magyar biztosító előtt nem játszanák el, ilyen kárbejelentésről a biztosító nem is ad ki papírt, elhajtja az ilyet a francba és nem lesz belőle szenzáció.

3 Avatar 2012. október 29. 13:02

@El Vaquero: Magyarországon szerintem nem is lehet mobiltelefonra biztosítást kötni. :) Ott meg ha már biztosítva volt, próbáljuk meg a helyzetből a legjobbat kihozni alapon bepróbálkozgattak.

Én Mo-on hallottam már olyanról, hogy autóbaleset miatt bekövetkezett térdsérülésre akart valaki a biztosítótól milliós kártérítést, arra hivatkozva, hogy ő kutya pózban szeretett leginkább szexelni, de a sérülés miatt nem tud letérdelni hozzá...

Információ
X