nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
OkCupid vs. Firefox

A Firefox webböngésző bojkottjára szólítja föl felhasználóit az OkCupid társkereső oldal.

nyest.hu | 2014. április 2.
|  

Nem működik többé az OkCupid társkereső oldal a Firefox webböngészővel – hívja föl a jelenségre a figyelmet a Valleywag. A hiba nem véletlen: bojkott oka az, hogy Mozilla új ügyvezető igazgatója ellenzi a melegek egyenlő jogait. Ha valaki Firefoxszal próbálja használni a társkereső oldalt, tiltakozó üzenetet olvashat.

Az OkCupid üzenetében elnézést kér a Firefox-felhasználóktól azért, hogy nem jeleníthetik meg azonnal az oldalt. A bojkott magyarázatául azt írják, hogy „a Mozilla új ügyvezető igazgatója, Brendan Eich ellenzője a melegek egyenlő jogainak”. Ezért arra kérik saját felhasználóikat, hogy inkább ne használják a Mozilla Firefox böngészőt. Természetesen, ha valaki mégis ragaszkodik a Firefox használatához, egy linkre kattintva elérheti az OkCupid oldalát.

OkCupid vs. Firefox
Forrás: nyest.hu

Az OkCupid üzenete azt is tömören leírja, hogy általában nem szoktak politizálni, és hogy az üzleti életben nem az ügyvezető igazgatók politikai beállítódása számít. Ugyanakkor rámutatnak arra, hogy a társkereső oldal célja az, hogy az emberek egymásra találhassanak. Az oldalukon megismerkedett párok 8 százaléka azonban Eich és a hozzá hasonlóan gondolkodók szerint illegális. Emellett – írják – nem mehetnek el szó nélkül.

Brendan Eich 1961-ben született, programozó, ő a JavaScript programozási nyelv megalkotója. A közelmúltban nevezték ki a Mozilla ügyvezető igazgatójává. 2008-ban nyilvánosan is a melegek egyenjogúsága elleni törvény, az úgynevezett Prop 8 mellé állt.

Forrás

OkCupid Blocks Firefox Over Anti-Gay CEO

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 pocak 2014. április 4. 00:03
2 El Vaquero 2014. április 4. 08:48

Ez megint ilyen blikkes bulvárhír, még az is lehet, hogy brit tudósok következtették ki. Egyrészt tökéletesen megy az oldal, most próbáltam ki 30-as Firefox alfával. Másrészt, ha egy weboldal optimális esetben minden normális böngésző alatt működőképes, ha szabványos a kódja. Harmadrészt, ha tényleg igaz lenne a hír, akkor ez az okcupid oldal magával cseszne ki, hogy az egyik legelterjedtebb böngésző felhasználóit bünteti azért, mert valaki amcsi hájfejű olyat röfögött magánvéleményként, ami nekik épp nem tetszik.

3 Molnár Cecília 2014. április 4. 09:54

@El Vaquero: Érdemes az első mondat után is továbbolvasni. (Persze csak ha kommentel az ember.)

4 El Vaquero 2014. április 4. 10:33

@Molnár Cecília: továbbolvastam, de nekem nem kellett még csak külön linkre sem kattintani, hogy menjen. Alapból ment, ellentétben azzal, amit a cikk ír. Mondjuk az lehet, hogy miután lemondott a fazon, azután visszavonták a korlátozást.

Információ
X