nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mitől kényelmesebb az életünk?

A britek szerint kétségkívül a számítógép, az internet és a többi kommunikációs eszköz teszi mindennapi életünket kényelmesebbé. Különösen a nőkét.

MTI | 2010. május 17.
|  

A számítógépekhez, internethez és a kommunikációs eszközökhöz való hozzáférés javítja az emberek, különösen a nők kényelemérzetét – derül ki egy friss brit felmérésből. A Chartered Institute of IT 35 ezer ember bevonásával végzett nemzetközi vizsgálatából kiderül, hogy a technológiának olyan meghatározó ereje van, amely jelentősen javítja az emberek boldogságérzetét.

„Úgy tűnik a technológiai fejlődés elsősorban a kevésbé kiegyensúlyozott társadalmakban jobbítja az életérzést” – derül ki a felmérésből. A kevés jövedelemmel és alacsony iskolai végzettséggel rendelkező családok sokkal többet merítenek az információs technológiai fejlesztésekből, mint azok, amelyek több bevétellel és magasabb iskolai háttérrel rendelkeznek.

Különösen a nőkre van kedvező hatással a kommunikációs technológiákhoz és eszközökhöz való hozzáférés, elsősorban azért, mert a nők azok, akik a családi életben és közösségi kapcsolatokban is központi szerepet töltenek be – olvasható a The Daily Telegraph brit napilap online kiadásában. „Minden, ami a dolgok fölötti személyes ellenőrzés érzését növeli a mindennapi életben – jelen esetben a számítástechnika –, csökkenti a stresszt és a szorongást, illetve épségben tartja a szellemet” – mondta Donna Dawson pszichológus.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X