nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Miért támogatja a nyest a pedagógusok sztrájkját?

A nyest támogatja a pedagógusok sztrájkját. Az alábbiakban gyorsan elmagyarázzuk, miért.

Kincse Szabolcs | 2016. április 20.
|  

Az elmúlt hetekben többször írtunk arról, hogy miért sztrájkolnak a pedagógusok, és hogy milyen követeléseket fogalmaznak meg az úgynevezett 12 pontban. Kollégánk, Kamrás Orsolya több olyan szakmai érvet sorakoztatott fel, amely a jelenlegi köznevelési törvényben szabályozott folyamatokkal kapcsolatban  fogalmaznak meg a pedagógusok. 

A nyest logója a pedagógusok sztrájkját köszönti
A nyest logója a pedagógusok sztrájkját köszönti

Azok a szakmai álláspontok, vélemények és frusztrációk, amelyek a nyest lapjain megfogalmazódtak, egy ideális világban csupán az érem egyik oldalát jelentenék. Fel kell tételeznünk, hogy az egyes kormányzati döntések mögött szakmai elképzelések is húzódtak, és talán a javító szándékot sem kell elvitatni a közoktatás alakítóitól. A figyelmes szemlélő bizonyos félresikerültnek tűnő intézkedésekbe akár bele is tudja képzelni azokat a célokat, amiket ambiciózus álmodók beleálmodtak. Itt kezdődnek a problémák. A figyelmes szemlélővel ugyanis nem állnak szóba.

Megdöbbentő a kormányzat alkalmatlansága a szakmai kommunikációra, az egyeztetésre és a közös munkára. A nyesttel is előfordult, hogy kérdéseire, amelyeket az illetékes minisztériumnak tett fel, hosszas várakoztatás után az MTI-ben reagáltak teljesen sajátos narratívával. Azaz nem azokra a kérdésekre válaszoltak, amelyek felmerültek, nem azoknak, akik felvetették őket, ráadásul egyértelműen azzal a szándékkal, hogy saját véleményüket szakmai érvek helyett  kommunikációs „bravúrral” támasszák alá. Ez a hozzáállás teljesen lehetetlenné teszi nem csak a szakmai vitát, a kérdések hátterének megvilágítását, de magát a szakpolitikai irányítást is a jobb érzésű szakemberek elbizonytalanításával. Nem segít ezen a tiltakozások hatására az utolsó pillanatban összegründolt igazgatótalálkozó, vagy baráti kerekasztal sem. 

Úgy tűnik, a pedagógusok most megmutatják, hogy a szakmai érveikre habonyárpádi értelemben kommunikálni – legalábbis az oktatás kérdéseiben – nem érdemes. 

A másik fontos érv azzal a furcsa felfogással kapcsolatos, amivel a kormányzat és a társadalom egy része a pedagógust a felszabadítatlan jobbágy kategóriájába sorolja, aki nem mozoghat, nem állhat ki elképzelései mellett, mert azt egyáltalán nem szabad neki. Mert le van fektetve, hogy ő márpedig az iskolában van, ő nem teheti meg, hogy mocorogjon. Hiszen mi lesz a gyerekekkel, ha egy napig az iskolaudvaron rohangálnak, vagy esetleg otthon maradnak. 

A pedagógusok érdekérvényesítésre való joga méltatlanul háttérbe szorult egy sor valóban fontos másik szempont mellett. Az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy ezek a fontos szempontok is sérülnek azzal, ha a pedagógusokat megfosztjuk e fontos jogosítványtól. Az, hogy a pedagógus bátran, akár sztrájkkal is érvényt szerez érdekeinek, már önmagában is fontos vívmány és közérdek. Ezért is támogatja sztrájkjukat a nyest. 

Ahogy az egészségügy, úgy az oktatás is kritikus üzem: szereplőit tisztességesen meg kell fizesse a társadalom, rendszereit pedig korrekt szakmai párbeszéddel kell rendben tartsa. Sok sikert és szép napot kívánunk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 deakt 2016. április 20. 09:18

... de ugye nem merészelitek majd magatokat a jövőben "független"-nek nevezni?

2 nadivereb 2016. április 20. 09:45

@deakt: A "független" nem azt jelenti, hogy nincs véleménye semmiről és kushad a sarokban. Ez egy igen gyakori tévképzet.

A független azt jelenti, hogy nem elkötelezett pártpolitikailag.

3 Lalika 2016. április 20. 10:25

@deakt: Hogy merészelnék? Független csak a CÖF, a Magyar Idők, a Magyar Hírlap és a kormány tájékoztatási központja lehet. Ezt mindenki tudja.

4 istentudja 2016. április 20. 10:37

"Megdöbbentő a kormányzat alkalmatlansága a szakmai kommunikációra, az egyeztetésre és a közös munkára. "

Remélem,hogy komolyan gondolod,mert viccnek nagyon durva.

A kormányzat folyamatosan egyeztet a pedagógusokkal...

www.hirado.hu/2016/01/22/folyamatosan-eg...ogusokkal-a-kormany/

5 istentudja 2016. április 20. 11:02

"A pedagógusok érdekérvényesítésre való joga méltatlanul háttérbe szorult egy sor valóban fontos másik szempont mellett. "

Hiteltelen a mostani rendszert élesen bírálók szava, miközben százmilliókat tettek zsebre a felépítéséért – mondta el kérdésünkre a ma megjelent cikkünkkel kapcsolatban Rétvári Bence. A parlamenti államtitkár erről a Köznevelési Kerekasztal utáni sajtótájékoztatón beszélt, ahol bejelentette, jövőre 100 milliárd forinttal több jut majd köznevelésre. A kormány kezdeményezésre létrejött fórumot most is távolmaradásával tüntette ki a két legnagyobb hazai pedagógusszakszervezet – a szerdai országos sztrájkot meghirdető Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – valamint a Civil Közoktatási Platform (CKP), pedig több fontos kérdésben született megállapodás. Szó volt az adminisztrációs terhek csökkentéséről, a tankönyvek elkészítéséről, az iskolák fenntartásáról.

pestisracok.hu/jo-uton-pedagogusok-es-ko...ralokat-nem-erdekli/

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) parlamenti államtitkára a Köznevelési Kerekasztal után megtartott sajtótájékoztatón hozzátette azt is, kétségtelen, hogy azok, akik most a Civil Közoktatási Platformba vagy más civil szervezetbe tömörülve támadják a kormány oktatás politikáját, 2010 után is aktívan és jelentős megbízási díjakért vettek részt a jelenlegi köznevelési rendszer kiépítésében. A Radó Péter vezette Civil Közoktatási Platform (CKP) és a két legnagyobb hazai pedagógus szakszervezet – a szerdai országos sztrájkot meghirdető Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – a meghívás ellenére most sem vett részt az egyeztetésen. Rétvári Bence hozzátette, bíznak benne, hogy előbb-utóbb ezek a szervezetek is bekapcsolódnak a köznevelési kerekasztal munkájába. A mai egyeztetésen napirendre került a többi közt a pedagógus sztrájkbizottság 25 pontja. Ennek kapcsán Sipos Imre helyettes államtitkár elmondta, a gyermekekkel és tanulókkal foglalkozó felvetéseket két munkacsoport is tárgyalja, és várják a szakmai szervezetek javaslatát.

6 nadivereb 2016. április 20. 11:54

@istentudja: Olyan jó lehet elhinni, amit Rétvári hazudik és hogy a Kerekasztal egy tényleges egyeztető fórum, nem pedig hatalomtechnikai trükk.

Időnként irigylem az olyanokat, mint te.

7 istentudja 2016. április 20. 14:13

@nadivereb:

Sir Thomas Malory a Newgate börtön nyirkos cellájában ül, és azon töpreng, hogy az élet mennyire megváltozott. Ő amolyan szokatlan jelenség a 15. században, könyveket bújó lovag. A sors úgy hozta, hogy van ideje fiatalsága hősiességének régi történeteiről írni, melyeket már a háborúk, a vér és a tudatlanság eltöröltek.

Az Arthur királyról és a a kerekasztal lovagjairól szóló történetnek ezen jelentős bemutatásában Michael Foss Malory szerepét ölti magára, hogy átélje a meséket. Elképzeli őket, ahogy azt az „engedetlen” Malory lovag is tehette régi latin könyvei, hosszú francia és német lovagregények segítségével.

Megláthatjuk, hogyan lép színre Arthur, aki Uther Pendragon és a cornwalli herceg feleségének, Igraine-nak a fia. Aztán megismerhetjük Arthur fejlődését Merlin kezei között, és azt, hogy miként húzza ki a kardot a kőből, amiért is őt királynak választják. Majd pedig megkapja a Tó Hölgyétől az Excaliburt. Az ezután következő történetek közül néhány nem túlzottan…

moly.hu/konyvek/michael-foss-arthur-kira...kerekasztal-lovagjai

8 istentudja 2016. április 20. 14:48

"A nyest támogatja a pedagógusok sztrájkját. Az alábbiakban gyorsan elmagyarázzuk, miért."

Fölösleges.Azért,mert a nyest egy neoliberális ragadozó.

hu.wikipedia.org/wiki/Nyest

9 istentudja 2016. április 20. 15:13

Szakszervezeti pályafutása[szerkesztés]

1972-től szakszervezeti tag. 1983–1986 intézményi bizalmi; 1986-2000 alapszervezeti titkár. 1990-től 2007-ig a PSZ VIII. kerületi titkára, 1994-től budapesti titkára és az Országos Vezetőség tagja. A PSZ 2007. szeptember 29-i munkakongresszusa a soron következő tisztújító kongresszusig megbízta az alelnöki teendők ellátásával. A SZEF budapesti koordináció képviselője 2007-től. A SZEF IV. kongresszusán, 2007. június 8-án a szervezet alelnökévé választották.

hu.wikipedia.org/wiki/Gall%C3%B3_Istv%C3%A1nn%C3%A9

Namégegyszer:1972-től szakszervezeti tag. 1983–1986 intézményi bizalmi; 1986-2000 alapszervezeti titkár.

Bizalmi:Igazi népi demokrata,munkás szabadságharcos,hű pártsemleges,semleges nemű.Hű...

10 istentudja 2016. április 20. 15:55

Elvtársak!

Ma is jelentős feladatok várnak a szakszervezetekre, mint tanuló iskolákra a pártonk Ivıılı

ıoıııegek szakmai, politikai nevelésében, a politikai tudatosság szintjének emelésében,

hııınıı ıı mi viszonyaínkra lefordítva is igazak Lenin megállapításai: ,,A szocializmus építé-

„sı ııeııı képzeletbeli és nem általunk külön erre a célra teremtett emberanyagból lehet (és

Lali! ıııegkezdenünk, hanem abból az anyagból, amelyet a kapitalizmus hagyott ránk öröktll

I" z sm se róla igen „nehéz dolog”, de a feladatnak minden más felfogása annyira komolytaıııı_

hegy nem is érdemes róla beszélni.” [2] V

A szakszervezeteknek a tömegek mozgósítása a közös célok elérésére, a nevelés és a

ısıvllıigıısitás mellett másik és nem kevésbé fontos, az elsővel egyenrangú feladata a munkavéllıllú

ıirtifkelnek védelme.

www.matarka.hu/koz/ISSN_0324-6779/27k_1-...-4f_1981_049-056.pdf

11 Lalika 2016. április 20. 16:09

@istentudja: ööö... te a nyesten harcolsz a kommunisták ellen 2016-ban, az Orbán-kormány regnálása alatt? Bátor ember vagy. Mondjuk a mocskolódást most már abbahagyhatnád.

12 istentudja 2016. április 20. 16:51

@Lalika:

Neoliberális tolerancia:ha én mondom akkó kritika,ha ö monnya akkó meg mocskolódás.Nem tudod:a neoliberalizmussal az a baj,hogy kötelezövé tette magát.Mindenki más náci.Mi nem teccik? A harminc-negyven-ötven százalékos tanári fizetésemelés,a rezsicsökkentés,az adócsökkentés,az áfacsökkentés...vagy mit akartok?Olyan tanügy kéne ,mint a Nyugaton?Na akkor sztrájkolhatnátok ti igazán,ezt garantálom.

13 nadivereb 2016. április 20. 16:53

@istentudja: Veled nem az a baj, hogy náci lennél, vagy az, hogy mocskolódsz (a mocskolódás is kritika, csak maximum a stílusa szalonképtelen).

Veled a baj az, hogy hülye vagy.

14 istentudja 2016. április 20. 17:01

@nadivereb:

"Veled a baj az, hogy hülye vagy."

Biztos vagy benne?

15 istentudja 2016. április 20. 18:06

PSZ: Siker, 25 ezer tanár vett részt a sztrájkban

www.atv.hu/belfold/20160420-psz-siker-25...t-reszt-a-sztrajkban

Galló Istvánné elmondta: a megyei szervezetektől délig beérkezett adatok szerint 24 960-an vettek részt a sztrájkban, ez még néhány száz fővel nőhet. Munkabeszüntetés 1185 iskolában volt. Volt olyan intézmény, ahol minden pedagógus sztrájkolt, és volt olyan hely, ahol csak a tanárok egy része - ismertette.

Az érdekvédő szerint az, hogy eredményes volt-e vagy sem a munkabeszüntetés, a tárgyalások döntik el, amelyek folytatódnak. A sztrájk ugyanakkor sikeres volt annak ellenére, hogy rendkívül nagy ellenszélben kellett megszervezniük - értékelt Galló Istvánné.

Tanévkezdés – Kezdődik a 2015/16-os tanév

www.boon.hu/tanevkezdes-kezdodik-a-201516-os-tanev/2906870

A pedagógusok száma több mint 95 ezer,...

16 Untermensch4 2016. április 22. 18:18

@istentudja:

"Mi nem teccik? A harminc-negyven-ötven százalékos tanári fizetésemelés,a rezsicsökkentés,az adócsökkentés,az áfacsökkentés...vagy mit akartok?"

A rezsicsöki és az adóbűvészkedés nem közoktatási kérdés. És ugyanez az áthidalhatatlan gondolkodásmódbeli különbség az ami miatt sok embert le tud hengerelni az agitprop de a tanárok közül nagyon keveset. Az oktatásnak ugyanis tényleg kormányzati ciklusokon átívelő kihatása van és nem a négy év alatt összekaparható zsetonért mennek emberek tanárnak. Ezért aztán (mily meglepő), nem lehet egy marék apróval kiszúrni a szemüket hogy a következő választásig kussoljanak. (a gondolkodásmódbeli szakadék kb olyan mint amikor Wallenberget felajánlották a szovjetek tíz kémük visszaadásáért cserébe; a svéd gondolkodásmód pedig nem tudta feldolgozni hogy egy diplomáciai védettségű személy és lebukott kémek hogyan kombinálhatóak össze... aztán lejárt a határidő).

"kétségtelen, hogy azok, akik most a Civil Közoktatási Platformba vagy más civil szervezetbe tömörülve támadják a kormány oktatás politikáját, 2010 után is aktívan és jelentős megbízási díjakért vettek részt a jelenlegi köznevelési rendszer kiépítésében"

Meredek állítás hogy mindazok akik pl ott voltak a március 15.-i tüntetésen, "kaptak egy csomó pénzt" ennek a rendszernek a kiépítéséért...

Nem hülye vagy hanem ostoba, türelmetlenségedben elhagytad út közben a jó kis burkolatot a burkolt mondanivalódról.

17 istentudja 2016. április 23. 08:55

@Untermensch4: "Meredek állítás hogy mindazok akik pl ott voltak a március 15.-i tüntetésen, "kaptak egy csomó pénzt" ennek a rendszernek a kiépítéséért..."

"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) parlamenti államtitkára a Köznevelési Kerekasztal után megtartott sajtótájékoztatón hozzátette azt is, kétségtelen, hogy azok, akik most a Civil Közoktatási Platformba vagy más civil szervezetbe tömörülve támadják a kormány oktatás politikáját, 2010 után is aktívan és jelentős megbízási díjakért vettek részt a jelenlegi köznevelési rendszer kiépítésében. A Radó Péter vezette Civil Közoktatási Platform (CKP) és a két legnagyobb hazai pedagógus szakszervezet – a szerdai országos sztrájkot meghirdető Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) – a meghívás ellenére most sem vett részt az egyeztetésen."

"Nem hülye vagy hanem ostoba, türelmetlenségedben elhagytad út közben a jó kis burkolatot a burkolt mondanivalódról."

Jól érvelsz.

18 zegernyei 2016. április 23. 09:07

@istentudja: Az államtitkár hazudott Radó Péterrel kapcsolatban. Amikor nem, akkor pedig csúsztatott.

19 istentudja 2016. április 23. 09:52

@zegernyei: Tudod,vagy így gondolod?

Lehet ragozni,a lényeg,hogy a politikai hangulatkeltés nagyon fontos eleme ennek a balliberális erölködésnek.A sztrájk arra való,hogy tárgyalásra kényszerítse az ellenérdekeltet.Ebben az esetben indokolatlan,hiszen hetek óta tárgyalhatnak,tárgyalnak ,akik hőbörgés helyett ezt választották.

20 nadivereb 2016. április 23. 09:56

@istentudja: a Kerekasztalhoz a kormány leültetett egy csomó olyan szervezetet, aminek ugyan a közoktatáshoz köze alig van, de hozzájuk lojális. Magyar Művészeti Akadémia, Kereskedelmi és Iparkamara, Nagycsaládosok Egyesülete. Plusz több olyan szervezet, amit az elmúlt néhány évben a Fidesz hozott létre, hogy úgy tehessen, mint aki tárgyal a civilekkel.

A Köznevelési Kerekasztal nem tisztességes tárgyalás.

21 istentudja 2016. április 23. 10:06

@nadivereb: A Kerekasztal köztudottan senkit sem zár ki,de némelyek mégis a távolmaradást,a konfrontációt választották.Miért?

22 szigetva 2016. április 23. 10:27

@istentudja: Látszik, hogy még sose jártál olyan „egyeztetésen”, ahol az erősebb fél vattával töltötte fel a tárgyalók sorait. Az megvan, amikor az MSZMP a Hazafias Népfronttal vitatta meg az ügyeket?

23 nadivereb 2016. április 23. 10:29

@istentudja: pont azért; amit leírtam. Mert a Kerekasztal nem tesz lehetővé valódi, tisztességes tárgyalást. Nem az a célja, hogy megoldódjanak a problémák, hanem egy hatalomtechnikai trükk, egy Patyomkin-testület.

24 istentudja 2016. április 23. 10:49

@szigetva: Látszik, hogy még sose jártál olyan „egyeztetésen”, ahol az erősebb fél vattával töltötte fel a tárgyalók sorait. "

Te ezt nem tudhatod,és egyébként is mellékvágány.MSZMP?Mármint a Fidesz?Tudod,minden előítéletnek van hátulütője.Zavar a tisztánlátásban.

25 zegernyei 2016. április 23. 10:55

@istentudja: Tudom, nem csak gondolom.. De azt is tudom, mert látom, hogy a te itt kifejtett tevékenységed, az összes hozzászólásod politikai tartalmú, a jelenleg regnáló kormány és párt fényezésére irányul. Ennek alapján azt gondolom, nem lehetetlen, hogy ezt a tevékenységedet iparszerűen űzöd. Akár megbízásból, akár önszorgalomból írod a kommentjeidet, egyszer nehéz lesz majd megmagyaráznod az embereknek, de magadnak is, hogy miért tetted.

26 istentudja 2016. április 23. 10:56

@nadivereb: Esetleg egy hatszögü?Az tisztességesebb?Elöítéletek helyett próbáld ki a tényszerü érvelést.Hitelesebb.

27 nadivereb 2016. április 23. 11:06

@istentudja: Hol láttál te tőlem előítéletet? Mutass rá, kérlek.

Te ellenben eddig "tényszerű érvelés" címén a következőt prezentáltad:

- kormánypárti politikusok nyilatkozatait idézted hosszan, majd utána ugyanazokat a sablonszövegeket elismételted saját szavaiddal

- balliberálisoztál egy jót.

Gratulálok, te vagy az államszocializmus megtestesülése.

28 istentudja 2016. április 23. 11:13

@zegernyei: Természetesen tudom,hogy a nyest nem kormánypárti.A kormányoldalhoz nekem is csak annyi közöm van,mint neked.Kettönk között az az alapvetö különbség,hogy én bízom a kormány kompetenciájában,te pedig nem.Remélem,nem baj.

29 istentudja 2016. április 23. 11:16

@nadivereb:

Például itt:"a Kerekasztalhoz a kormány leültetett egy csomó olyan szervezetet, aminek ugyan a közoktatáshoz köze alig van, de hozzájuk lojális. Magyar Művészeti Akadémia, Kereskedelmi és Iparkamara, Nagycsaládosok Egyesülete. Plusz több olyan szervezet, amit az elmúlt néhány évben a Fidesz hozott létre, hogy úgy tehessen, mint aki tárgyal a civilekkel.

A Köznevelési Kerekasztal nem tisztességes tárgyalás."

30 Untermensch4 2016. április 23. 11:43

@istentudja: "Kettönk között az az alapvetö különbség,hogy én bízom a kormány kompetenciájában,te pedig nem."

Én már több eddigi kormány kompetenciájában bíztam (olyan esetben is amikor nem is az volt kormányon akire szavaztam) de ahogy fokozatosan kiderül egy-egy részterületen a kompetencia hiánya, úgy fokozatosan visszaveszem a bizalmamat. Sajnos a mostani kormány egyetlen területen, a kommunikációban kompetens de azt is csak belföldi viszonylatban. Sőt, ahhoz képest hogy elvileg sok köztük a jogász, még a törvénygyártásban is kritikán aluliak (pedig új jogszabályok megszavazásánál pont a 2/3 miatt esélytelen hogy szabotőr kompromisszumot írattasson bele az ellenzék {mármint akik annak láttatják magukat}), de az egyes részterületekhez értők erről saját szakterületükön szépen tudják sorolni a példákat.

MSZMP/Fidesz összefüggést mint témakört próbáld kerülni, ha jól tudom az átfedés kínosan nagy...

A baj igazából csak az hogy úgy bízol a kormány kompetenciájában hogy közben csak a kommunikációs bűvészmutatvány vakít el.

31 nadivereb 2016. április 23. 11:49

@istentudja: Ez nem előítélet, ez tény. Ha a kormánypropagandán kívül _bármi_ mást olvasnál, akkor tudnád. Akár Gallóné nyilatkozatait is megnézhetnéd, akit azért még középtávon se lehetett kormányellenességgel vádolni, de mostanra ő is besokallt.

Az nem úgy működik, hogy ha valaki más véleményen van, akkor az automatikusan előítélet. Perpill én úgy látom, neked van előítéleted, csak a másik irányban - a kormány bármit mond/csinál, az igaz és helyes.

32 istentudja 2016. április 23. 13:22
33 istentudja 2016. április 23. 17:46

@Untermensch4:

"Sajnos a mostani kormány egyetlen területen, a kommunikációban kompetens de azt is csak belföldi viszonylatban. "

Rosszul tudod.

Ehhez képest külföldön is számontartják.Egyre többen.Jobboldaliak,baloldaliak,semlegesek,megátalkodottak és megalkuvók egyaránt bíznak a magyar kormányfö kiállásában.

www.youtube.com/watch?v=JXRY4MxR3cE

www.youtube.com/watch?v=3hzst3y50AM

www.youtube.com/watch?v=MZ0l8jF7sLE

www.youtube.com/watch?v=Mgu4jnD573M

www.youtube.com/watch?v=JOfq-RPVPfs

34 Untermensch4 2016. április 23. 19:22

@istentudja: "Jobboldaliak,baloldaliak,semlegesek,megátalkodottak és megalkuvók egyaránt bíznak a magyar kormányfö kiállásában."

Ez már nem is a legvidámabb barakk hanem a vas és acél országa...

"Ehhez képest külföldön is számontartják."

Milyenek az arányok? Azért kérdezem mert mióta láttam orosz neonácikat, azóta nem lepődök meg azon hogy kimindenkinek lehetnek szimpatizánsai, a lényeg a mennyiségük és arányuk.

A számontartás egyébként jó csúsztatás, kivéve olyan helyen ahol felülreprezentáltak a nyelvészet iránt érdeklődők, de máshol nagyon hatásos lesz.

"ugyanebből a logikából következik hogy ne engedjük belerángatni magunkat se német- se orosz- se törökellenes nemzetközi akciókba"

Egyszer régen ő nem a "ruszkik haza" oldalon állt..? Másrészt az egy dolog hogy alapesetben potyautasai vagyunk a NATO-nak, mások is vannak így ezzel. Ennek viszont az az ára hogy időnként külföldi missziókban kell részt venni (ennek a részletes levezetése már kissé OFF lenne). Előbb vagy utóbb.

És ha k-ukrajnához hasonlóan k-észtországban is megjelennek a "népfölkelők" akkor egy képzeletbeli fal egyik oldalára állhatunk csak. Én azt az oldalt választom ahol az észtek lesznek de te választhatod az oroszt is.

35 Untermensch4 2016. április 23. 19:31

@istentudja: magyarhirlap.hu/cikk/53087/A_pedagogusok...t_reszt_a_sztrajkban

"A pedagógusok döntő többsége nem sztrájkol, a kormánnyal együtt a párbeszédet tartja fontosnak, szerdán ötből négyen a munkát választották..."

Ötből egyen meg a még több munkát (lásd pedagógus sztrájkjog), így mivel ők többet is hajlandóak dolgozni, a leendő munkaalapú társadalom építéséhez vezető úton a kormánynak támogatnia kell őket. Bár kommunikációs szempontból az "a többség velünk van" tartalom kívánatosabb...

Ettől jók a kommunikációban, nem esnek olyan gyorsan pánikba mint amikor a kis maoista elhajló főpolgármester a tojásos esernyők fedezékéből vinnyogta hogy "mi vagyunk a demokraták". :)

36 El Vaquero 2016. április 25. 00:08

@Untermensch4: igen, morbid módom a sztrájk olyan műfaj, hogy mindenkinek fegyelmezetten kell tartani, különben nem ér semmit. Ha 5-ből 4-en dolgoztak, az lószerszám, nem sztrájk.

37 El Vaquero 2016. április 25. 00:16

@szigetva: nem is tudtam, hogy El Phedro jár ilyen vattaegyeztetésekre. Jó tudni.

38 Untermensch4 2016. április 25. 07:18

@El Vaquero: Az oktatás ugyan pont nem ilyen műfaj de máshol volt már olyan hogy ötből öten dolgoztak de teljes erőből rámentek a szabotázsra...

Konkrétan ismerek olyan tanárt aki azért nem sztrájkol mert az felborítja a pöpec kis éves "tanmenetrendjét", a diákokkal be kell pótolni az anyagot, a politikusok meg úgyis kiröhögik. Viszont bárki felállhat akár saras lábbal is a vállára hogy fel tudja rögzíteni a kötelet a lámpavasra ha már olyan fázisba ér a mozgalom. Külön elkezdett csonterősítőt szedni :)

39 istentudja 2016. április 25. 09:33

Ám fájó bevallani, de Gallóné, Pukli, Mendrey és a rájuk csimpaszkodó baloldali pártok forradalma érdeklődés hiányában elmaradt.

A szocialista pártvezérek a Kossuth téren öt percre néma csendben vigyázzállásba merevedtek. Ezzel önmaguk paródiáját biztosították. Pedig megvolt a hazug felvezetés is. Hogy szegény tanárok „meg vannak félemlítve”. Már 2002 óta ez a baloldali csodafegyver: a félelem. A megmozduláson, nyilván a reszkető félelem hatására, az egyik tanár egy ló közismert testrészét ajánlgatta a kormányzat figyelmébe.

magyaridok.hu/velemeny/husz-szazalek-nyolcvan-elleneben-602917/

40 Untermensch4 2016. április 25. 11:44

@istentudja: Az érdeklődés hiánya nem magának a forradalomnak szól hanem maguknak a csimpaszkodó "baloldali" pártoknak. Őfelsége ellenzéke megdolgozik ugyan a pénzéért de a tanárok kapcsán ugyebár minimum a történelem-szakosak ismerik már a "leszalámizás" kifejezést, és minimum az irodalom-nyelvtan-szakosok tudnak a sorok között olvasni.

Ezért kellene kissé összeszedned magadat, a retorikai készségeid még erősb csiszolásra szorulnak, főleg így hogy "az írás megmarad" műfajban tevékenykedsz.

41 nadivereb 2016. április 25. 13:19

@istentudja: Az ugye megvan, hogy ebben az országban, egy ilyen szakmában a 20%-os arány veszett magasnak számít?

42 istentudja 2016. április 25. 13:47

Nem ma kezdték a kormányellenes uszítást a tanártüntetések vezéralakjai, a forradalmárok már rutinos rókáknak számítanak, és érdekes módon mindig ott tűntek, tűnnek fel, ahol az Orbán-kabinet megdöntése, vagy kritizálása van napirenden.

pestisracok.hu/nem-ma-kezdtek-pukliek-ta...n-lehetett-uszitani/

Érdekes, hogy amíg korábban a zuglói Teleki Blanka Gimnázium diákjai feketébe öltözve tiltakoztak Pukli igazgatói kinevezése ellen, addig most már a fő tüntető öltözteti kormányellenes színekbe a kollégáit és a nebulókat. Ercse Kriszta egyenesen Bajnai Gordon szárnyai alól röppent a tanártüntetések első sorába, míg Pilz Olivér – a PestiSrácok.hu információi szerint – a miskolci vadaspark vagyonára is rájárhatott. Megtudtuk, Pilz Olivér 2006 és 2009 között, a szocialista városvezetős időszakában volt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője, értesüléseink szerint regnálása alatt több megkérdőjelezhető ügy is történt az intézményben.

43 Untermensch4 2016. április 26. 10:29

@istentudja: "Megtudtuk, Pilz Olivér 2006 és 2009 között, a szocialista városvezetős időszakában volt a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetője, értesüléseink szerint regnálása alatt több megkérdőjelezhető ügy is történt az intézményben."

A jogszolgáltatás minőségi problémái hogyan is kapcsolódnak a tüntetés/sztrájk témájához (leszámítva a nyilvánvaló, csúsztatásos hangulatkeltést)? Mintha valamelyik kampányban lett volna olyan hogy "elszámoltatás" lesz... oh, wait! Csak nem arra játszol burkoltan hogy mégiscsak kicsessz Viktorékkal..? Abban az esetben eléggé jól csinálod.

"Érdekes, hogy amíg korábban a zuglói Teleki Blanka Gimnázium diákjai feketébe öltözve tiltakoztak Pukli igazgatói kinevezése ellen, addig most már a fő tüntető öltözteti kormányellenes színekbe a kollégáit és a nebulókat."

Ez ugyanolyan érdekes mint amikor egy politikus a "ruszkik haza" + "ne legyen vízlépcső Bős-nagymarosnál" oldalról átkerül a "paks2 titkosítása nehogy hamar kiderüljön titkosítása, nehogy az agitprop osztály rákészülése előtt kiderüljön hogy vízlépcsőt építünk a dunán" oldalra... oh,... ... !

"érdekes módon mindig ott tűntek, tűnnek fel, ahol az Orbán-kabinet megdöntése, vagy kritizálása van napirenden."

Lehet hogy ezzel újat mondok de a demokrácia-izé lényeges tulajdonsága hogy az ellenzék kritizálja a kormányt. Az más kérdés hogy egy háziasított "ellenzék" csak "nagyobb a füstje mint a lángja" színdarabokat tud előadni aminek az a célja hogy a füstszag eltávolítsa a nézők és kritikusok minél nagyobb hányadát.

Információ
X