nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Microsoft Office lesz a Nokia okostelefonjain

Hamarosan elérhető lesz a Microsoft Office az okos telefonokon, a Microsoft és a Nokia együttműködésének köszönhetően. A finn okostelefon ezzel a Blackberry konkurenciájává válik.

MTI | 2009. augusztus 14.
|  

Jövő évtől a Nokia bevezeti okostelefonjain a Microsoft Office Communicator-t egyéb Office alkalmazásokkal együtt. „Ez az együttműködés mérföldkő a két vállalat és a mobiltelefon-ipar életében is” – hangoztatta szerdán Stephen Elop, a Microsot üzleti részlegének elnöke.

„Ez az első alkalom, hogy a Microsoft új, gazdag Office alkalmazásokat fejleszt ki az okostelefonokhoz más területeken is” – tette hozzá Elop, kiegészítve azzal, hogy a két vállalatnak számos olyan terve van még, melyeket a jövőben szoros együttműködésben kívánnak megvalósítani. „A Nokia a világ legnagyobb okostelefon-gyártója, több mint 200 millió vásárlója van és természetesen a mi üzleti partnerünk is” – hangoztatta.

A két vállalat közös új szolgáltatása lehetőséget nyújt az okostelefonokon a szövegek megnyitására, szerkesztésére és megosztására is. Ezen kívül a Word, a PowerPoint, az Excel és a OneNote is elérhető lesz.

„A Microsofttal együtt egy teljesen új, innovatív felhasználói élményt fogunk létrehozni a nagy-és kisvállalkozások alkalmazottai számára” – nyilatkozta Kai Oistamo, a Nokia elnökhelyettese.

Nick Jones piaci elemző szerint az egyesülés jót tesz a Microsoftnak. Szerinte ezzel a lépéssel a redmondi óriás elismeri, hogy a Windows Mobile nem sikerült jól.

Információ
X