nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mi volt ma a suliban?

Sok gyerek küzd szervi okra visszavezethető kommunikációs zavaroktól (ilyen pl. a cerebrális parézis). A legtöbbjüknek komoly problémát jelent, ha az iskolából hazatérve be szeretnének számolni a napi történésekről. Nekik segít a „How was school today?” (Mi volt ma a suliban?) elnevezésű szoftver – számolt be róla a BBC.

nyest.hu | 2009. június 8.
|  

A program érzékelők és rögzítő eszközök segítségével gyűjt információt a gyerekek napjáról, majd mindezt történetté alakítja, amelyet aztán otthon megmutathatnak a szüleiknek.

Az eszköz az Aberdeeni és a Dundee-i Egyetem, valamint a fogyatékkal élőket segítő skóciai szervezet, a Capability Scotland összefogásából született.

A szoftvert elsőként a renfrewshire-i Corseford School különleges iskola diákjai és oktatói próbálhatták ki. A fogadtatás rendkívül kedvező volt.

Rebecca Clelland, az iskola egyik diákja a következőket mondta róla: „újszerű volt. Igazán élveztem.” Nicole Vallery, aki szintén az iskolába jár, így nyilatkozott: „Jó volt részt venni a How was school today? programban. Jót tett nekem”.

Nicole édesanyja szintén örömmel üdvözölte a szoftvert: „nagyon élveztük a használatát, és élvezettel hallgattuk, ahogy Nicole mesél. A program segítségével gördülékenyen tudott beszélni, gyorsan válaszolt a kérdésekre, jóval interaktívabb volt, és részletesen beszámolt a napjáról”.

A tervek szerint a szoftvert a jövőben továbbfejlesztik, hogy minél több, különböző szintű és típusú fogyatékkal élőn segíthessen.

Információ
X