nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Meseírói pályázat idén is

„Az úgy volt...” címmel idén is meghirdeti Janikovszky Éváról elnevezett meseíró pályázatát a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK); a tizedik alkalommal kiírt megmérettetésre március 25. és április 25. között várják a 6-16 évesek munkáit.

MTI | 2013. március 26.
|  

A pályázatra, amelyet először 2004-ben, a FSZEK fennállásának 100. évfordulóján hirdettek meg, két külön kategóriában (6-10 évesek, és 11-16 évesek) várják a gyerekek meséit a határon innen és túlról egyaránt. Tematikai megkötés nincs, csupán terjedelmi határt szabtak a szervezők: a jelentkezők legfeljebb öt A/4-es oldalnyi, nyomtatott formában készült írással nevezhetnek a versenyre – olvasható a FSZEK MTI-hez eljuttatott közleményében.

A pályázatokon és a borítékokon minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, e-mail címét, az iskola nevét, címét, e-mail címét. A postán érkező pályázat borítékára kérik ráírni: „Meseíró pályázat”.

Az alkotásokat postai úton a Központi Könyvtár címére: 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1., vagy e-mailen a titkar@fszek.hucímre küldhetik a jelentkezők, de akár személyesen is bedobhatják az átriumban elhelyezett gyűjtőládába. A pályaművek a FSZEK valamennyi tagkönyvtárában is leadhatók.

Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat. A beérkezett írásokat előzsűri bírálja el és juttatja el az általuk kiválasztottakat a szakmai zsűri tagjaihoz. A verseny eredményét május 31-én hirdetik ki.

A versengés célja, hogy a mai iskolás nemzedék önálló alkotótevékenységét ösztönözze, írás- és kifejező készségét fejlessze, irodalom iránti szeretetét fokozza. A pályázat egyben tisztelgés egy olyan írónő munkássága előtt, aki számos művét kimondottan gyerekeknek, fiataloknak írta, és akinek művei egyformán népszerűek, olvasottak az idősebb és a fiatalabb korosztály körében is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X