nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megszűnik a POSZT?

A 6. lapszám megjelenése után a POSZT szerkesztősége azt közölte Facebook-oldalán, hogy a lap megszűnik.

nyest.hu | 2013. október 11.
|  

Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy új közéleti lap jelent meg a nyomtatott sajtó piacán POSZT címmel, és sajnos máris azt kell közölnünk, hogy a lap megszűnik. Ezt a szerkesztőség az újság hivatalos Facebook-oldalán közölte igen szűkszavúan. Az újság hivatalos honlapján egyelőre nincs erről információ, és azt sem lehet egyelőre tudni, hogy mi lesz azokkal, akik előfizettek a lapra.

„Kedves mindenki! Megjelent az új számunk, amely azonban egyben az utolsó is. Köszönjük az eddigi figyelmet!” – mindössze ennyi áll a bejegyzésben, amely október 10-én az esti órákban került ki a Facebookra. Nem tudni tehát, hogy a megszűnés hátterében milyen tényezők állnak: anyagiak vagy más jellegűek.

Az utolsó (?) szám címlapja
Az utolsó (?) szám címlapja
(Forrás: posztmagazin.hu)

A hír abból a szempontból nem váratlan, hogy valóban furcsa ötletnek tűnt nyomtatott formában megjelentetni az interneten már közölt tartalmakat egy olyan korban, amikor a nyomtatott sajtó egyre nehezebben tartja meg pozícióját az internetes médiumokkal szemben. Az azonban, hogy mire lenne képes a POSZT, hogy valójában milyen érdeklődésre tart számot – érzésünk szerint – ez alatt a rövid idő alatt még nem derülhetett ki. A mindössze hat lapszámot megélt kiadvány létezéséről valószínűleg korántsem értesült még mindenki, akinek az érdeklődésére számot tarthat. Ezért különösen szomorú, ha valóban megszűnik a lap. Egy érdekes kísérlet, amely már a pilot-időszakban félbeszakad.

Frissítés: Miért szűnik meg a POSZT?

A POSZT szerkesztősége közben a következő üzenetet tette közzé hivatalos Facebook-oldalán a megszűnés okára vonatkozóan:

Az október 10-én megjelent 6. számot nem követik újabbak, a POSZT a jövő héttől nem kapható az újságárusoknál (úgyhogy ezt a számot a sajtótörténeti kuriózumok gyűjtőinek is ajánljuk), az előfizetőknek kiadónk természetesen visszautalja az elmaradó számokra jutó összeget.

A POSZT megszüntetéséről szóló döntést nagyon egyszerű okból kellett meghoznunk: a lap nem hozott olyan példányszámokat, amelyek a további működtetést indokolták volna. A különleges koncepciójú újság elindítása kísérlet volt, a kísérlet pedig – hiába vagyunk büszkék a lap tartalmára és megjelenésére, hiába volt rengeteg elképzelésünk a továbbiakra – az adott körülmények között nem volt sikeres.

Köszönjük minden olvasónknak az érdeklődést, köszönjük a dicsérő szavakat és a kritikákat is. Örülünk, hogy megpróbáltuk, mert a POSZT bizonyította azt a feltételezésünket, hogy a mai magyar internetes médiában kiváló írások és képek születnek, amelyek közül sok alkalmas arra is, hogy 3 percnél több időt töltsön vele az olvasó. Szomorúak vagyunk, mert a POSZT értékesítési adatai nem érték el a remélt szintet, és mert nem volt lehetőségünk arra, hogy ennek ellenére tovább finanszírozzuk a kísérletet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X