nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar ötlet az innovációs verseny élvonalában

Magyar ötlet, a Cubilog felhőalapú adatgyűjtő és -ellenőrző rendszer lett a második helyezett a Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyén. A Magyar Telekom a T-City Szolnok projekt keretében, élő tesztkörnyezetben ad lehetőséget az ötlet továbbfejlesztéséhez – közölte a Magyar Telekom szerdán az MTI-vel.

MTI | 2013. június 14.
|  

A négy kontinens 45 országából benyújtott 444 pályázat közül a zsűri a szlovák Excalibur csapat ötletét értékelte a legjobbnak, amely az internetes hitelesítés problémájára ad megoldást. Az újítással a felhasználók mobiltelefonja biztonságos autentikációs eszközzé alakítható, a bizalmas adatokat egyedülálló titkosítási eljárás védi az adatlopás és hackerek támadása ellen.

A versenykiírásnak megfelelően a következő hónapokban a Telekom csoport szakértői a nyertes koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik, amihez 500 ezer euró értékben biztosítanak erőforrást. A másodikként végzett magyar Cubilog ötletében a Magyar Telekom és a Telekom Innovation Laboratories is lát fantáziát, így felkarolták és továbbgondolásra érdemesnek találták. A felhőalapú adatgyűjtő és ellenőrző rendszer továbbfejlesztéséhez a T-City Szolnok projekt keretében, élő tesztkörnyezetben adnak lehetőséget. A Cubilog egy másik megmérettetésen is elismerést nyert: a június 11-én, Budapesten rendezett Magyar Innovációs TechShow kiállításon közönségdíjat kapott.

A Telekom csoport az idén februárban hirdetette meg első nemzetközi innovációs versenyét, amelynek kezdeményezői a lengyel T-Mobile, a Magyar Telekom és a németországi Telekom Innovation Laboratories volt. Magyarországról közel 70 pályázat érkezett a versenyre.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X