nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar nyelvű videoportál indul a romániai Szatmár megyében

Elindult a romániai Szatmár megye első magyar nyelvű videós hírportálja: a szatmárnémeti Hideg Bernadette és Egyedi Zsolt közös vállalkozása vasárnap óta elérhető a világhálón.

MTI | 2011. február 14.
|  

A http://szatmartv.ro címen megtalálható internetes oldal „azt a hiányt igyekszik pótolni, amelyet egy magyar nyelvű helyi csatorna nyújthatna. És talán többet is, hiszen a világhálón bárki, bárhonnan és bármikor rákapcsolódhat az oldalra" – olvasható a portálon.

Korábban sugároztak ugyan magyar nyelvű műsorokat a szatmárnémeti helyi televíziók, ezek azonban idővel mindig megszűntek. Szatmár TV néven már működött korábban egy televíziós csatorna. Azzal, hogy a kezdeményezések rendre kudarcba fulladtak, a 40 százalékban magyarok lakta város magyar televíziós tartalom nélkül maradt – írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap a hírportál indulásáról internetes oldalán.

Egyedi Zsolt a lapnak elmondta, hogy szerinte a romániai és magyarországi televíziók keveset foglalkoznak Partiumnak ezzel a térségével. Reményei szerint az oldalnak olyan pozitív hatása is lesz, hogy nagyobb figyelem irányul majd a térségre.

A portál kizárólag saját anyagi forrásból indult el. Írott rovataiban a helyi és romániai híreken kívül külföldi érdekességekről, technikai vívmányokról, bulvárpletykákról és a zenevilág újdonságairól is tájékoztatják az internetezőket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X