nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Színész
Ki hazudik a médiában?

Ha kell, agresszor, ha kell, áldozat. Lényeg, hogy az ukránok a rosszak.

nyest.hu | 2014. április 12.
|  

Sokat hallhatunk arról, hogyan használják fel különböző politikai erők a maguk céljaira a médiát, de ritkán találkozhatunk ennek annyira meggyőző és szembeötlő bizonyítékával, mint az alábbi felvételeken. Ezek láthatóan ugyanazzal a személlyel, ugyanazon a helyszínen készültek. A Gazprom tulajdonában álló „független” NTV (НТВ) szerint a férfi Németországból érkezett, és egy ötven fős csoportot készített fel erőszakos cselekmények elkövetésére. A csoport tagjai nyugat-európai állampolgárok. „Szenzációs vallomásában” a férfi elmondta, hogy megbízásra szállít embereket Ukrajnába, ám megbízóját nem nevezte meg. Azt is beismerte, hogy korábban 500 ezer eurót vitt Németországból a majdani tüntetők megsegítésére. A férfi a Jobb Szektorral működött együtt, és céljuk az volt, hogy minél több békés (oroszpárti) tüntetőt félemlítsenek meg. A férfi Ukrajnából emigrált Németországba, és a németen kívül még több állampolgársággal is rendelkezik.

Az állami Rosszija 1(Россия 1) csatorna  szerint viszont ugyanez a férfi a majdani tüntetők áldozata. Eszerint a Jobb Szektor aktivistái buszokkal, rendőri kísérettel érkeztek arra a helyre, ahol a férfi tüntetett a jelenlegi hatalom ellen. A békés tüntetőkre azonban rátámadtak az ukrán radikálisok, akik valósággal csatatérré változtatták a tüntetés helyszínét.

Ez azonban még mindig nem minden. A szevasztopoli helyi adó szerint a férfi valóban békés tüntető, akit ukrán szélsőségesek vertek meg, ám az is kiderült, hogy német állampolgár, aki Ukrajnából tért vissza – mi több gyermekorvos, sebész, aki már kétszáz gyermek életét mentette meg.

Az eset kapcsán nem is az az érdekes, hogy kicsoda a felvételeken szereplő férfi, hanem az, hogy az orosz televíziók híradói célzatosan ukránellenes hangulatot keltenek, és a hírek torzításának egyetlen közös vonása, hogy Ukrajnára rossz fényt vessen. Ennek célja pedig aligha más, mint hogy biztosítsa az Ukrajna ellen folyó háború társadalmi támogatottságát.

Ki hazudik a médiában?
Forrás: politicalcartoons.com

Források

НТВ придумал историю о немецком наемнике, который привез на Майдан 500 тыс. евро

Россия 24 и НТВ: ложь в эфире

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Roland2 2014. április 12. 11:30

Azért ne túlozzunk, Ukrajna ellen nem folyik háború. A Krímet is harci cselekmények nélkül - leszámítva néhány figyelmeztetőlövést - foglalták el, emberi életek nem voltak veszélyben. Hogy mi lesz Kelet-Ukrajnával, az még a jövő kérdése,de elemzők szerint Putyin nem akar nyílt, fegyveres konfliktusba kerülni Ukrajnával ( ill. az is kérdés, hogy ha esetleg Putyin a krími helyzethez hasonlóan "csendes annexiót" folytatna Kelet-Ukrajnában, Kijev mennyire merné bevetni a hadsereget, mivel ők is tudják, hogy esélytelenek lennének az oroszokkal szemben { és a nagyszájú Nyugat egyáltalán mennyire segítené őket tevőlegesen, hiszen Oroszor. egy katonai nagyhatalom, nem egy kategória Szerbiával vagy Irakkal }. Lehetséges, hogy bár undorral, de a keleti részek megszállását is tudomásul vennék. )

2 Nem tudtam jó nevet kitalálni 2014. április 13. 17:21

@Roland2: Viszont akkor esélyes lenne a nyugati részen egy valódi demokrácia

3 helci 2014. április 17. 11:25

Ezt a kérdést tényleg egy ilyen Soros-csicska szennylap képes pirulás nélkül feltenni?

Információ
X