nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kezdődik a Nagyváradi Könyvmaraton

Harmadjára szervezi meg az írók-költők, a könyvek és az olvasók ünnepét, a "Könyvmaratont" Nagyváradon a Várad kulturális folyóirat, a Riport Kiadó és az Europrint nyomda.

MTI | 2011. november 3.
|  

A III. Nagyváradi Könyvmaraton pénteken 16 órakor kezdődik és másnap estig tart a pompásan felújított teátrumban, a Szigligeti Színház egyúttal a rendezvény fő támogatója is. A szervezők – Szűcs László, Simon Judit és Derzsi Ákos – az MTI-nek elmondták, hogy a hagyományokhoz híven szépirodalommal és tényirodalommal ismerkedhet meg a közönség.

Pénteken este 8-tól Markó Béla költői és publicisztikai munkájának egy-egy friss termését mutatja be, szombaton este pedig a magyarországi Zalán Tibor író, drámaíró, költő legújabb kötetével ismerkedhetnek meg az irodalomkedvelők. Budapestről érkezik a Könyvmaratonra legújabb regényével a kolozsvári származású Papp Sándor Zsigmond.

A Riport Kiadó új szépirodalmi sorozatában verskötettel jelentkezik Kinde Annamária, regénnyel Sorbán Attila. Szilágyi Aladár harmadik riportkötetében a többség-kisebbség szemszögéből vizsgálja a román-magyar együttélést, Simon Judit pedig Halasi Erzsébet színművész pályafutásáról írt könyvet.

Demény Péter kolozsvári író, költő a nyomtatás alatt lévő meseregényéből olvas fel, Székely Ervin publicisztikai kötettel áll elő, a magyarországi Tasnády-Sáhy Péter pedig az Indiában önkéntesként eltöltött egy évének reflexióit foglalta kötetbe. Bemutatkozik, a magyarországi Libri és a Noran Libro Kiadó, továbbá a Spanyolnátha című internetes irodalmi folyóirat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X