nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Késik a határon túli magyaroknak szánt oktatási támogatás

A nemzetpolitikai államtitkárság közölte, ebben az évben is lesz a határon túl élő óvodások és iskolások számára oktatási-nevelési támogatás.

Edupress | 2011. április 5.
|  

A pályázatok kiírásáig az érintettek türelmét kérik - írja a fidesz.hu. Az idei támogatások összesen előreláthatóan több mint ötmilliárd forintból valósulnak meg.

A pályázati kiírások néhány héten belül megjelennek, a késés oka az, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. magyarországi bejegyzése még folyamatban van. A támogatottak köre a legutóbbi törvénymódosításoknak köszönhetően az óvodás gyerekekkel bővül. Az államtitkárság az érintettek pár hetes türelmét kéri.

A kedvezménytörvény 2002-ben lépett hatályba, a kilenc éve biztosított oktatási-nevelési támogatások pályáztatása és kiosztása tanévenként esedékes. A pályázatokat minden tanév második félévében írják ki. A támogatás összege a kiskorúak nevelési-oktatási támogatására fejenként húszezer, tankönyv és taneszköz támogatására 2400 forint. A 2011. évi költségvetési előirányzat szerint az oktatási-nevelési támogatásra, illetve a szórványoktatásra és a csángó magyarok támogatására több mint ötmilliárd forint jut.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X