nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Idén is felvételt hirdet az Erasmus Kollégium!

Idén újra várja tehetséges, önálló kutatómunkát végző egyetemisták és főiskolások jelentkezését az Erasmus Kollégium.

nyest.hu | 2015. szeptember 21.
|  

Az Erasmus Kollégium idén is felvételt hirdet akadémiai pályára készülő, kiemelkedően tehetséges egyetemi és főiskolai hallgatók számára, akik tanulmányaik mellett tudományos munkát végeznek, vagy szívesen végeznének. Pályázhat bármely magyar felsőoktatási intézmény beiratkozott hallgatója. A jelentkezéshez szükséges dokumentumok leadásának határideje: 2015. október 14.

A Kollégium célja, működése

A magyar felsőoktatásbeli képzés tömegessé válása a legtehetségesebb diákokra fordítható szellemi erőforrások csökkenéséhez vezetett. Ezt a helyzetet kívánja orvosolni a neves közgazdászok, jogászok és bölcsészek által létrehozott speciális tehetséggondozó intézmény, az Erasmus Kollégium.

A Kollégium olyan diákok támogatását tekinti feladatának, akik egyetemi, főiskolai tanulmányaik mellett színvonalas tudományos munkát is végeznek. A Kollégium célja, hogy diákjai olyan közösséget alkossanak, amelyben gyakorolhatják a szakmai kooperációt, hiszen a különböző szakmai hátterű, ám egymást „metsző” érdeklődésű fiatal kutatók szakmai kommunikációja az érintettek saját területükön való elmélyülését is nagymértékben elősegíti.

Idén is felvételt hirdet az Erasmus Kollégium!
Forrás: erasmuskollegium.hu

A Kollégium a felvett diákok számára a következő lehetőségeket biztosítja:

  • témavezetővel végzett szakmai munka, a saját kutatási terv kidolgozása (tanulmány);
  • egy kutatócsoport szemináriumain való részvétel (a kutatócsoport megbeszélése szerinti időközönként);
  • szakmai hétvégéken való részvétel;
  • minden második péntek délután műhelyszemináriumon való részvétel, évente legalább egy alkalommal előadás tartása;
  • a tanévzáró konferencián való részvétel, előadás tartása;
  • nyelvtanulás.

Hogyan lehet pályázni?

A benyújtandó pályázatnak tartalmaznia kell:

  1. Egy kétoldalas motivációs levelet, amely tartalmazza a Kollégiumba való jelentkezés célját, a pályázó életpályájára vonatkozó elképzeléseit, a kutatni kívánt téma rövid leírását, a témaválasztás indoklását, a várható eredményt (pl. OTDK dolgozat, publikáció). A motivációs levél térjen ki arra is, hogy a kutatás várható eredménye mely vonatkozásban jelentené a meglévő tudás továbbfejlesztését, kiegészítését. Valamint azt is, hogy megvalósításához milyen módszereket kíván alkalmazni.
  2. Egy amerikai típusú önéletrajzot, melynek sablonja a Kollégium honlapján érhető el.
  3. Egy maximum 20000 leütés terjedelmű önálló írást, amely bemutatja a pályázó érdeklődését, eddig elért eredményeit. A benyújtott írás lehet korábban leadott, nagyobb dolgozat (szakdolgozat, OTDK-dolgozat stb.) részlete, önálló tanulmány, publikáció, szemináriumi dolgozat.

Idén is felvételt hirdet az Erasmus Kollégium!
Forrás: erasmuskollegium.hu

Az írásbeli pályázatokat 2015. szeptember 14. és október 14. között fogadják, az info.erasmus@gmail.com címen. A kiválasztás szóbeli fordulójára 2015 október 26-án, 27-én és 28-án kerül sor. (Kérjük a pályázókat, hogy e napokra tegyék szabaddá magukat!) Az eredményről a Felvételi Bizottság legkésőbb 2015 november 2-áig e-mailben tájékoztatja a jelentkezőket.

További információ az Erasmus Kollégium honlapján, illetve e-mailben kérhető.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X