nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hírek minden mennyiségben – új MTI-honlap

Megújult a Magyar Távirati Iroda honlapja. A portál – bár több ingyenes hírt kínál, mint eddig – továbbra is csak ízelítővel szolgál archívumaiból.

MTI | 2010. április 21.
|  

Szerkezetében és külalakjában megújult, számos menüponttal bővül keddtől, s az eddiginél több ingyenes hírt kínál a Magyar Távirati Iroda (MTI) internetes honlapja. A változás nyomán különvált a honlap hírügynökségi tartalmakat magában foglaló, illetve az MTI-ről mint vállalatról informáló része. Nem változott viszont az az alapelv, hogy az MTI internetes oldalai csak ízelítőt adnak a hírügynökség napi hír-, fotó- és videokínálatából, archívumaiból.

A MTI új webfelületén a naponta kiadott 500-600 MTI-hírből mintegy ötvennek az internetes változata olvasható rövidített terjedelemben, lényegre törő megfogalmazásban. Kiemelten szerepel a főlapon a hírarchívum: korszakokra bontva több mint száz év 5 millió MTI-híre között lehet keresni és böngészni.

A tartalmi főoldalon mind a hírkiadásból, mind a fotókiadásból megjelennek friss anyagok, és a címlapon újdonságként jelen vannak az MTI videohírei is. A megújult honlapon mostantól elérhető egy ingyenes válogatás az MTI legfrissebb angol nyelvű híreiből.

A főoldal MTI-s tartalmakat felvonultató részében a korábbinál nagyobb hangsúlyt kapnak a magyarság és az Európai Unió hírei, valamint a nemzeti hírügynökség közvetítésével nyilvánosságra kerülő közlemények: az Országos Sajtószolgálat (OS), az Üzleti Sajtószolgálat (OTS) és az Önkormányzati Sajtószolgálat (ÖS) anyagai.

Továbbra is bárki beküldhet hírt vagy fotót az MTI-nek a címlapon elhelyezett ablakokon keresztül. Megújult az időjárás-jelentés: az új honlapon 12, 24 és 36 órás előrejelzés, látványos hőmérséklet- és széltérkép, valamint budapesti légszennyezettség-térkép található.

A honlapnak az MTI szolgáltatásairól szóló részében bemutatkozik a cég hét almárkája – Fotó, Aréna, Direkt, Memória, Horizont, Eco, Agenda –, amelyek a nemzeti hírügynökség teljes tevékenységi körét lefedik. Az almárkák megismerését bemutató verziók, demók segítik. A főlapról a látogató két kattintással kerülhet az őt érdeklő MTI-szolgáltatás bemutató oldalára, s regisztráció nélkül tesztelhet.

Az interaktivitás jegyében a vállalati információkat tartalmazó nyitóoldalon szavazással véleményt lehet nyilvánítani - jelenleg az új honlapról, később az MTI különböző szolgáltatásairól.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X