nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hat dolog, amit sose áruljunk el magunkról a Facebookon

A Facebook nagyon hasznos és kellemes időtöltést kínál, de vannak olyan dolgok, amiket semmiképpen sem szabad elárulni magunkról.

nyest.hu | 2010. szeptember 16.
|  

Világszerte milliók osztják meg fotóikat, kedvenc zenéiket vagy részleteket osztálytalálkozójukról a Facebook-on és más internetes közösségi oldalakon. A CBS Moneywatch egy cikke összegyűjti azt a hat dolgot, amit érdemes nem elárulni magunkról a Facebook-on, ha nem szeretnénk, hogy mások visszaéljenek adatainkkal.

1. Születési idő és hely

Az évszámmal megadott születési dátum a születési hellyel együtt már komoly visszaélésre ad lehetőséget. Az Egyesült Államokban például ebből az információból már meg lehet fejteni a személyes társadalmi biztosítási számot is – Magyarországon azért a személyazonosító jelhez még hiányzik négy szám.

2. Utazási tervek

A bűnözők számára ez felhívás egy betörésre. Inkább csak az utazás után tegyük fel képeinket a nyaralásról, ha meg akarjuk osztani élményeinket.

3. Otthoni cím

Kell-e magyarázni. Ne felejtsük, a közösségi oldalal legtöbb felhasználójának nem csak a barátai szerepelnek az ismerősei között.

4. Bizalmas beismerések, vallomások

Ne tegyünk publikussá olyan információt, hogy utáljuk a munkánkat, hazudtunk az adóbevallásunkon, vagy hogy milyen illegális drogokat próbáltunk ki a hétvégén. A munkaadók is rendszeresen utánanézhetnek jövendőbeli alkalmazottaik magánéletének.

5.Titkos kérdések, jelszavak

A különböző online bankszámláinknak mindnek vannak kulcsszavai, melyekhez gyakran biztonsági kérdéseik is tartoznak. Ne tegyük elérhetővé ezekre a kérdésekre a választ (például gyermekkori kutyánk neve) a Facebook oldalunkon.

Viccesnek vicces, de azért elgondolkoztató trükk egy jelszó kicsalására... a képet a Subba blogon osztották meg
Viccesnek vicces, de azért elgondolkoztató trükk egy jelszó kicsalására... a képet a Subba blogon osztották meg

A fenti beszélgetés fordítása – közkívánatra:

Dylan: wow! be tudod írni a facebook-jelszavadat egy hozzászólásba, az meg úgy jön ki, hogy ki van csillagozva! **********hahahaha, ez nagyon király!

Übermensch: **************** Beszarás! Tényleg igazad van.

Dylan: Hogy ez mennyire király!

Luke: isecretlylove50cent   [titokbanszeretem50centet]

Luke: B###TOK MEG! GYŰLÖLLEK BENNETEKET!

6. Életmód

A veszélyes sportok iránti vonzalmunkat sem érdemes világgá kiáltanunk. A kockázatot kalkuláló technológia már gyorsan fejlődik, a biztosítók hamarosan fel fogják számolni nekünk a veszélyességi pótlékot.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 Annie 2010. október 17. 14:59

az miért baj, ha tudják a személyi számomat? már nem is nagyon használjuk sehol.

a jelszóbeírásos izén én is röhögtem, a sok marha meg beírta...

1 pumpa 2010. szeptember 25. 16:18

Ne felejtsük, a közösségi oldalal....

Talán ne feledjük és közösségi oldal. Megérné egy kicsit figyelmesebben átnézni a cikkeket, miután már egyébként is átírták.

Információ
X