nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Érettségi felkészítés a Facebookon

A történelem érettségire való felkészülést segíti a Diákhitel Központ egy hete indult online kampánya.

Edupress | 2013. április 8.
|  

A fiatalok által látogatott közösségi felületen egyfajta oktatási segédletet kínál a Társaság a játszva tanulni vágyó végzősök számára. A könnyen áttekinthető történelemérettségi-tételeket tíz héten keresztül sajátíthatják el a középiskolások, az érettségi vizsgákra való felkészülés jegyében. A színes és tartalmas tételek elkészítése a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulóihoz köthető.

A fiatalok napi rutinjának meghatározó elemét, a Facebook-használatot kapcsolja össze a tanulással a Diákhitel Központ egyedülálló kezdeményezése, mellyel a végzős középiskolásokat segíti a történelemérettségire való felkészülésben. A tíz héten át tartó sorozat folyamán, hetente három kidolgozott történelemtétellel találkozhatnak a diákok a közösségi felület idővonalán kidolgozva. A témákat a lexikális adatok mellett videók, képek, kreatív tartalmak teszik könnyen emészthetővé és érdekessé az érettségi előtt állóknak.

A történelemérettségi tételek tematikájára szabott applikációt használó diákok, heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatnak visszacsatolást az elsajátított tudásukról. Az egyes fordulókban résztvevő játékosok azonban nem csupán értékes tudással, hanem hetente 2 darab iPod Shuffle 2 GB zenelejátszóval, a játék végén pedig egy iPod Touch 32 GB zenelejátszóval lehetnek gazdagabbak.

Az online felületen elérhető tudásanyag a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói és Foki Tamás, igazgató-helyettes, vezető történelem tanár nevéhez fűződik, ez egyértelműen garanciát jelent a tételek minőségét illetően is. A történelem fakultáción résztvevő középiskolások számára komoly feladatot és kihívást jelentett a tételek elkészítése, azok közérthető összegzése.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X