nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bayer Zsolt Madách-díja ellen tiltakozik a Jobbik

A Jobbik képviselői nem mennek el a Nógrád megyei Madách-ünnepségre, így tiltakoznak amiatt, hogy a Madách-díj egyik idei kitüntettje Bayer Zsolt író, publicista lesz - erről a Jobbik képviselői tájékoztatták kedden az MTI-t.

MTI | 2011. január 19.
|  

Bayer Zsolt jelölésével a Nógrád megyei önkormányzat fideszes képviselői megsértettek más, a kitüntetésre érdemes jelölteket is, de legfőképpen a hagyományt, Madách Imrét és a nógrádi embereket - írja négy jobbikos politikus az MTI-hez eljuttatott, a Nógrád megyei önkormányzat elnökének és Balassagyarmat polgármesterének címzett levélben.

E két önkormányzat és a balassagyarmati városi könyvtár szervezi a pénteki megyei Madách-ünnepséget, amelyen átadják az idei díjakat is. A két kitüntetett Pándy Piroska, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a Madách Színház művésze és Bayer Zsolt író, publicista és szerkesztő.

A Palotai Szilárd és Gácsi Péter megyei, Fábián Gábor balassagyarmati önkormányzati képviselő és Czuczi János megyei bizottsági tag által aláírt levélben ezt írják: „megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a nem kevés arra érdemes jelöltek közül a Madách-díjra meglepően egy fideszes pártkatona került a kitüntettettek sorába, aki nem Nógrád megyei”.

Kitérnek rá, hogy noha nem vitatják Bayer Zsolt írói, szerkesztői tevékenységét, úgy látják, hogy a Fidesz „pártkatonát állító magatartása és annak magyarázata semmiben nem különbözik az MSZP ilyen irányú tevékenységétől”.

A Jobbik képviselői kijelentették: tiltakozásul nem mennek el a rendezvényre, „mivel az elvesztette legitimitását a silány pártérdekek miatt”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 peripetia 2011. január 19. 18:29

Az a tragédia ebben a k.rva országban, hogy csak a fasiszták normálisok időnként, a többi ökör nem.. Na,ez Az Ember Tragédiája!

Információ
X