nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az amerikai elnök válaszolt a kubai bloggernek

Az amerikai elnök két nyelven is válaszolt a havannai kormányt is gyakran bíráló, ismert kubai blogger, Yoani Sánchez kérdéseire.

MTI | 2009. november 20.
|  

Yoani Sánchez három hónappal ezelőtt hét kérdést tett fel angolul Barack Obamának, aki a héten írásban valamennyit megválaszolta, sőt a Fehér Ház a válaszok spanyol fordítását is mellékelte.

Obama írásában kifejtette: a kubai kormánynak kell lépéseket tennie, ha normalizálni akarja a közel ötven éve fagyos kapcsolatokat Washingtonnal. Leszögezte, hogy addig nem fog a szigetországba látogatni, amíg a kommunista kormány nem változtat a politikáján.

Leírta, hogy nem akar Raúl Castróval „üres párbeszédet” folytatni, úgymond „csak a tárgyalás kedvéért tárgyalni”. Hozzátette azt is, hogy egyelőre nem tervezi a Kubával szembeni embargó feloldását, hangsúlyozta azonban, hogy a kubai amerikaiak már könnyebben utazhatnak és küldhetnek pénzt a szigetországba.

Az amerikai elnök válaszait Sánchez csütörtökön tette közzé Generación Y nevű internetes naplójában.

Obama arra is kitért, hogy csalódott, amiért a kubai kormány októberben nem adott engedélyt Sáncheznek, hogy New Yorkba utazzon egy újságírói díj átvételére. Idén már ez volt a második alkalom, hogy a fiatal bloggernek, akit az amerikai Time magazin nemrég a világ száz legbefolyásosabb személyisége közé sorolt, nem engedték elhagyni az országot.

Információ
X