nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Angoltanárok ezreit várják Malajziába

Malajzia jövő tanévtől megváltoztatja az angol nyelv oktatását az állami iskolákban, emiatt 13 ezer angoltanárra lehet szükség az országban.

nyest.hu | 2010. május 31.
|  

A Maláj kormány bejelentette, hogy 2011-től megváltoztatja az angol nyelv oktatását, és emiatt 13 ezer új angoltanárra lesz szükség a becslések szerint – tájékozat az egyik helyi maláj lap beszámolója. A kormány terve szerint az állami iskolákban heti 90 percről heti 330 percre emelik az angol nyelv oktatásának idejét a magasabb osztályokban.

Az általános iskolák első három évében 60 percről, a második három évében pedig 90 percről 120 percre növelik az angol nyelvű órák idejét. Így viszont óriási tanárigény lép fel: nem kevesebb mint 13 ezer fő hiányzik a rendszerből. Az oktatásügyi miniszter az angoltanárképzés növelésével, és a korai nyugdíjra jogosult tanárok marasztalásával tervezi megoldani a hiányt.

Ez a két módszer önmagában azonban valószínűleg még nem lesz elég a tanárhiány kielégítésére. Anyanyelvi angoltanárokra is szükség lesz az országban: ez mind a helyi tanárok képzése, mind az iskolai oktatás szempontjából fontos. Az anyanyelvi tanárok inkább vidéki állásokra számíthatnak, ahol nagyobb az igény a helyes angol nyelvi környezetre. Ugyan Malajziának csak a maláj a hivatalos nyelve, a városokban gyakori az angol nyelv használata is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X