nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A nyelvizsgakövetelményt ellenzi az LMP

Az ötéves felkészülési idő rövid, ráadásul egyelőre nem látszik, hogy a kormányzat a nyelvvizsga megszerzését segítő nyelvoktatási reformra készülne.

MTI | 2015. április 19.
|  

Az LMP véleménye szerint a tervezett felsőoktatási stratégia több jó lépést is tartalmaz, de egyelőre nem derült ki, hogy ezeket hogyan és miből valósítják meg. A párt bírálta, hogy 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bejutni a felsőoktatásba. Ikotity István csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy egy vitaképes szakmai anyag készült, amelyből pozitívumként emelte ki, a vidéki felsőoktatási intézmények megtartásának szándékát és az innováció ösztönzését. Szerinte viszont nem látszik az állami felelősségvállalás erősítése és az anyagi források intenzívebb bevonása. A képviselő az ellen pedig kifejezetten tiltakozott, hogy 2020-tól a felsőoktatási felvételihez kötelező lesz a nyelvvizsga megléte. Szavai szerint az ötéves felkészülési idő rövid, ráadásul egyelőre nem látszik, hogy a kormányzat a nyelvvizsga megszerzését segítő nyelvoktatási reformra készülne.

Pető Ernő, az LMP felsőoktatási szakszóvivője azt hangsúlyozta, hogy a felsőoktatási koncepcióban vannak jó ígéretek, de nem derül ki, hogy azokat hogyan és miből valósítják meg. A politikus azt mondta, a felsőoktatásban szigorú nyelvi követelményeket kell alkalmazni a kimenetnél, de a bejutásnál még nem szabad kötelezővé tenni a nyelvtudást.

Ikotity István emellett arra is kitért, hogy az elmúlt időszak hírei szerint ősztől megszűnik a fővárosi Neptun általános iskola, illetve a Raoul Wallenberg szakközépiskola és szakiskola. A lépést elfogadhatatlannak nevező politikus azt mondta, ha indokolt lenne a bezárás, akkor sem érthető, hogy azt miért mostanra időzítették.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Szalakóta 2015. április 19. 14:24

Az eszperantó vagy lovári nyelvvizsgára fel tudnak ezalatt készülni, angol-németre pedig nem biztos, és ezzel a nyelvvizsga célja fog megkérdőjeleződni.

Információ
X