nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új stadion épül!
A nép választ nevet – amikből lehet

Bárki szavazhat az új nemzeti stadion nevére az interneten felkínált lehetőségek közül. Vígh László kormánybiztos szerint 2014 elején indulhat el az építkezés.

MTI | 2012. június 14.
|  

A kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, jelenleg azokat az ötletpályázatokat várják, amelyek a stadion megközelíthetőségéről, parkolási lehetőségekről, illetve az ezekhez kapcsolódó szempontokról szólnak. Ennek lezárása után írják ki a tervpályázatot, s 2013 végén megtörténik a kivitelező kiválasztása.A nemzetközi tapasztalok szerint egy ilyen stadion 24-28 hónap alatt épül fel, de mi úgy tervezzük, hogy rövidebb idő alatt kész leszünk, így 2016 elején megtörténhet az átadás.” – fogalmazott Vígh.

A kormánybiztos elmondta: a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion állapotfelmérésével kapcsolatos szerződés aláírás előtt áll, ha ez megtörténik, szakemberek vizsgálják majd meg az egyelőre lezárt felső karéjt, amelyet a tervek szerint felújítanának. Hozzátette: a tervek szerint az idén a középső szakasz renoválása elkészül, s a magyar labdarúgó-válogatott az őszi világbajnoki selejtezőket már több mint 42 ezer néző előtt játszhatja.

A választási lehetőségek:

  • Puskás Ferenc Stadion
  • Kocsis Sándor Stadion
  • Nemzeti Stadion
  • Nemzeti Aréna
  • Németh Imre Stadion

Szavazatát a magyar nemzeti sportközpontok oldalán adhatja le.

A szombaton sorra kerülő Múzeumok Éjszakája programsorozathoz ezúttal a Puskás Ferenc Stadion is csatlakozik, a Stadion története című kiállítás délelőtt 10 órától lesz látogatható. Délután 5-től a stadion gyepén is lesznek programok, többek között pályára lép az atlantai olimpián szerepelt magyar futballválogatott.

Új stadion épül!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sigmoid 2012. június 14. 11:46

Nem tudom mire föl a gúny, még mindig jobb mint a "megyeri" híd körüli komédia, amikor az azóta mártírként megdicsőült földrajzinév-bizottság köpött arcul és röhögött ki egy országot.

Ha Ferihegyért nem is, a Colbert ésvagy Zrínyi Miklós hídért rohadtul megérdemelték a feloszlatást.

2 Fejes László (nyest.hu) 2012. június 14. 12:47

@Sigmoid: Milyen gúny?

Én úgy emlékszem, a megyeri hídra valami népszavazást írtak ki. Persze igaz, nem szabadna az ostoba népre bízni olyan komoly dolgokat, mint egy híd neve. Tulajdonképpen az országot sem lenne szabad kiszolgáltatni a nép kénye-kedvének, kellene egy keménykezű uralkodó, aki rendesen feloszlatna mindenféle szakértői bizottságot, mely nem az ő ízlésének megfelelő döntést hozza. Esetleg még a lefejezés bevezetését is megfontolhatnánk...

3 fakir 2012. június 14. 17:25

Internetes szavazás volt, ahol végülis Zrínyi nyert. Colbert volt az első, de élő személyről nem lehetett a hídat elnevezni. Még a magyar nagykövet is volt az amerikai talkshow-ban, hogy ezt elmondhassa Colbert-nek. Zrínyit-t meg aztán lesöpörte a földrajzinév- bizottság. Tény az internetes szavazás eredménye csak ajánlás volt a döntéshozóknak....................

4 Sigmoid 2012. június 15. 10:02

@Fejes László (nyest.hu): Nem erről beszélek. Ezek szerint csak én éreztem gúnyt az "amikből lehet" kifejezés kapcsán?

Én nagyon is a népszavazások pártján állok, pusztán irónikusan arra akartam rávilágítani, hogy a Zrínyi Miklós híd neve körüli nevetséges álszent szakmaiaskodás annyira kimondhatatlanul POFÁTLAN és tenyérbemászó volt, hogy kicsit sem sajnáltam az illusztris bizottság tagjait amikor a viktokrácia felmosta velük a repülőteret.

Jah Zrínyi Miklós nem kapcsolódik semmilyen módon Káposztásmegyerhez, lol! Mert basszameg Árpád fejedelem nagyon kapcsolódik a körúthoz, mi?! Vagy Petőfi Sándor lágymányoshoz és a Boráros térhez?!

Amit ott megfigyeltünk, a vécésnéni effektus, a kis hatalommal való rongyrázás és fontoskodás volt, a "szavazás" pedig a magyar közigazgatás évtizedes szégyene.

Ehhez képest az is jobb, hogy fognak négy nevet ami szerintük elfogadható, és megszavaztatják a népet róla. Amúgy úgyis Puskás fog nyerni.

5 Sigmoid 2012. június 15. 10:15

Úgy tűnt, hogy ez a felvezetés, meg a cikk bevezetője a Facebookon, azon viccelődik, hogy lám ebben a nagy fasiszta diktatúrában már stadionnevet is csak abból szabad szabadon választani amiből szabad.

És arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a szociálliberális technokrácia idején meg mindenből lehetett választani, csak magasról leszarták. (Ahogy jellemzően minden mást is ami a népfelség irányából érkezett.)

6 Fejes László (nyest.hu) 2012. június 15. 12:55

@Sigmoid: A Facebookon semmi ilyesmi nem volt. Próbáltuk viccesen megfogalmazni azt a felemás helyzetet, hogy látszólagos választás van. De ennek semmi köze ahhoz, hogy ki van hatalmon. Tudtommal a Földrajzinév-bizottság sem volt a kormány része. Viszont, felteszem, hogy törvényi alapon kellett döntést hozniuk. Ha a törvényben volt olyasmi, hogy a névnek a helyhez kell kötődnie, akkor sok választásuk nekik sem volt. De ha rossz döntést hoznak is, nem hiszem, hogy az normális, ha egy más alkalommal, amikor semmilyen hibát nem követnek el, egyeseket az állásukból rúgassanak ki – akár a korábbi hibájuk miatti bosszúból. (Na, ez már kötődik az aktuálpolitikához, úgyhogy sapienti sat.)

7 gorilla 2012. június 15. 16:15

Nagyon kusza ez a cikk. Gondolom sokan nem hallottunk még róla, hogy lesz valami új stadion. Esetleg lehetne azzal kezdeni, hogy hol lesz, miért lesz, mi ez egyáltalán.

Utána szó van itt a már létező Puskás stadionról, meg állapotfelmérésről, aztán egyszer csak a múzeumok éjszakájáról. A névadásról szó sincs a cikkben, csak a címben, a felvezetőben, meg a kis dobozban. Helyette parkolóötletekről van szó benne.

A választható nevek között ott van a Puskás Ferenc Stadion is. Meg lehetne magyarázni, hogy most 2 Puskás stadion lesz akkor, vagy a mostaninak lehet új neve majd? Vagy bontják a régit?

Lehet, hogy én nem vagyok tájékozott vagy csak túl másnapos vagyok, de számomra nem jön át, hogy most miről is van szó.

8 Fejes László (nyest.hu) 2012. június 16. 11:25

@gorilla: Ez a javított változat. Az MTI által kiadottban még az is a leadben volt, hogy mik közül lehet választani, aztán a cikkben a névválasztásról szó sem esett. Minket egyébként egyedül a névválasztás érint...

Információ
X