nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A közösség lámpásai

Elindult „A közösség lámpásai” elnevezésű program, amely vak és gyengénlátó, illetve más hátrányos helyzetű emberek hatékonyabb érdekérvényesítését kívánja segíteni – közölte a programot irányító Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete kedden az MTI-vel.

MTI | 2013. február 7.
|  

A mintegy 75 millió forint uniós támogatással létrejött projekt célja a vak és gyengénlátó emberek érdekeinek képviseletén túl a látássérültek társadalmi integrációjának támogatása. A program során felkészített mentorok megkeresik a járásukban élő vak, gyengénlátó, illetve más fogyatékkal élő embereket és egyéb, súlyos munkaerő-piaci hátránnyal küzdőket, majd a javaslataikat továbbítják a helyhatóságnak – ismertették.

A harminc kiképzett mentor közül tizennyolccal az egyesület júniusban munkaszerződést köt. A mentorok maguk is vakok, gyengénlátók, illetve más, nehezen leküzdhető munkaerő-piaci hátránnyal küzdenek, például 50 év felettiek vagy tartósan munkanélküliek. A program Budapest I., III., IV., XII., XIII., XIV., XVII. és XIX. kerületében, valamint a Közép-magyarországi régió kilenc járási központjában, Budaörsön, Cegléden, Dabason, Gödöllőn, Pilisvörösváron, Ráckevén, Szentendrén, Vácon és Veresegyházon valósul meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X