nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Személyes találkozó a médiasztárokkal
A közmédiumok is jelen lesznek az V. Sajtófesztiválon

A közmédiumok - a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió, a Magyar Távirati Iroda, illetve a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) - is jelen lesznek az V. Sajtófesztiválon, amelyet május 14-én, a budapesti Vörösmarty téren tartanak - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője.

MTI | 2011. május 7.
|  

A rendezvényen az érdeklődők találkozhatnak kedvenc műsorvezetőikkel, dedikáltathatják az általuk írt könyveket, vagy akár interjút is készíthetnek velük, amit azután hazavihetnek DVD-n.

A Magyar Lapkiadók Egyesülete által rendezett V. Sajtófesztivál fő célja az olvasásra való ösztönzés, az ifjúság megszólítása, az olvasási kultúra terjesztése. Ehhez csatlakoznak a közmédiumok is, amelyek legfontosabb feladata megegyezik az olvasás céljával, ami nem más, mint a szórakoztatás, a gyönyörködtetés és az információszerzés - közölte a szóvivő.

Cserháti Ágnes emlékeztetett arra is, hogy a funkcionális analfabetizmus terjedése és újratermelése európai, sőt világjelenség, sajnos nekünk is szembe kell nézni ezzel. "Művelődési-képzési, gazdasági és társadalmi következményei közvetlenül érintik a nemzet sorsának további alakulását, ezért a közmédia-rendszernek kiemelt szerepe van abban, hogy orvosolja ezt a komoly problémát és segítse értelmezni az olvasottakat" - tette hozzá.

A közmédia olvasásnépszerűsítő programjának műsorvezető-házigazdái, Barkó Judit és Süveges Gergő íróként és közszereplőként is "kampányol" a témában.

A Sajtófesztivál vendégei nemcsak a házigazdákkal találkozhatnak a Vörösmarty téren, hanem több képernyős kedvencükkel is. 10-től 18 óráig a Magyar Televízió műsorvezetői közül Zalatnai Brigitta, Veiszer Alinda, Nika György, Jegyes-Tóth Krisztina, Süveges Gergő, Sipos Szilvia és Nagy György, a Duna Televíziótól Menczer Tamás, Barkó Judit, Banner Géza, Bobák Róbert és Csáky Zoltán, a Magyar Rádió műsorvezetői közül Szalóczy Pál és Horváth Gergő, az MTI Hírcentrumtól pedig Siklós András várja a látogatókat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X