nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Így blöffölnek ők
9 zseniálisan hibás dolgozat

Ha nem tudjuk az iskolai dolgozatokban feltett kérdésekre a választ, ideje, hogy elővegyük a kreativitásunkat, és megpróbáljuk a józan eszünk szerint válaszolni. Ezt tették az alábbi dolgozatok készítői is...

nyest.hu | 2013. december 21.
|  

Szokás azt mondani, hogy a szorult helyzet csiszolja az elmét, és ez tényleg így is van. Ha valamire nem tudjuk a pontos választ, vagy esetleg még arról sincs fogalmunk, hogy hova tegyük a kérdést, eszik-e vagy isszák, ha kellően bátrak vagyunk, teret  engedhetünk kreativitásunknak vagy az őszinteségnek. A Distractify összegyűjtött jó néhány iskolai dolgozatot, amelyekben teljesen rossz, de igen kreatív, sokszor zseniális megoldással élnek a bajba jutott dolgozatírók. Ebből a gyűjteményből válogattuk ki a számunkra legkedvesebbeket.

Ha nem tudjuk, hogy hol írták alá az Amerikai Egyesült Államok függetlenségi nyilatkozatát, jó ötlet lehet kicsit átértelmezni a kérdést. Hol másutt írták volna alá, mint az alján?

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

A következő példa kicsit nehezen adható vissza magyarul. Egy derékszögű háromszög x-szel jelölt befogóját keressük (Find x.)– az átfogó és a másik befogó nagysága meg van adva... És ahhoz, hogy az x-et megtaláljuk, még a Pitagorasz-tételt sem feltétlenül kell tudnunk, hiszen mi sem egyszerűbb: elég egy nyíllal rámutatnunk, hogy „itt van!” (Here it is).

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Azt hinnénk, hogy matekdolgozatban nehéz ezt a kreatív megoldást überelni... A következő rajz felirata szerint a matekdolgozat megoldásai elé keveredett rozmár a globális fölmelegedés miatt elvesztette az otthonát, és úgy határozott, hogy a matekkönyvben lesz az új helye. A dolgozatíró maga vállalja a felelősséget az esetleges kényelmetlenségekért, amit a rozmár felbukkanása okozhatott... Hát, a matekdolgozatok érdekében is érdemes megállítani a globális felmelegedést!

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Fiatalabb életkorban, amikor az iskola még nem tette kellőképpen dörzsöltté a gyerekeket, az is előfordul, hogy egyszerűen csak őszintén válaszolnak. Az alábbi dolgozat írója miután helyesen válaszolt arra, hogy páros vagy páratlan szám-e a 68, arra a kérdésre, hogy „Honnan tudod, hogy páros?”, egyszerűen azt felelte: „Onnan, hogy okos vagyok.” És tényleg.

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Az alábbi angol nyelvű feladatban egy kínai bevándorló haza írt levelét kellett megfogalmazniuk a diákoknak 1870-ből datálva. Arra valószínűleg a feladat készítői nem gondoltak, hogy egy kínai bevándorló haza nyilván kínaiul fog írni... (Azt azonban sajnos nem tudjuk, hogy az alábbi levél valóban értelmes-e vagy csak imitálja a helyzetet. ˜– Bármelyikről legyen is szó, mindenképpen zseniális megoldás.)

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Ha nem tudunk valamit, de mégsem akarjuk üresen hagyni a válasznak kijelölt helyet, törekedhetünk a tömör őszinteségre. Ha azt az állítást kell folytatnunk, hogy „Az első sejtek valószínűleg...”, logikusnak tűnhet a „...magányosak voltak” folytatás.

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Ha pedig az a kérdés a fizikadolgozatban, hogy „Miért vannak gyűrűk a Saturnus körül?”, és nem tudjuk a tudományos választ, vallásunk világmagyarázata segíthet rajtunk: „Mert Istennek tetszett, úgyhogy tett rá gyűrűket.”

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Van olyan eset is, amikor a dolgozatíró – szorult helyzete ellenére – direkt provokálni akar. Az alábbi feladatban egy példát kellett írnia valamilyen veszélyre. Mire a válaszban annyi szerepel, hogy: „Ez”. Valóban veszélyes játék így kicselezni a tanári kérdést, de ezúttal bejött az okos blöff – legalábbis a megoldás melletti piros pipa erre enged következtetni.

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Végül van, amikor nem szándékosan, de kissé ironikusra sikerül a dolgozat eredménye. Az alábbi helyesírás-dolgozatban az egyetlen helyesen leírt szó az illiterate, ami azt jelenti ’írástudatlan’.

9 zseniálisan hibás dolgozat
Forrás: distractify.com

Ha olvasóinknak van birtokukban hasonló zseniálisan hibás dolgozat, ne habozzanak, küldjék el nekünk!

Forrás

39 Test Answers That Are 100% Wrong But Totally Genius At The Same Time

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Nem tudtam jó nevet kitalálni 2013. december 21. 15:53

Olyat láttam hogy matekdolgozatnál számológépet használt a gyerek és az kiadta hogy "Syntax Error", az okos gyerek meg beírta kétszer aláhúzva hogy "x = Syntax Error"

2 Studiolum 2013. december 21. 21:57

A kínai levél valódi szöveg, és annyiban mindenképpen az 1870-es állapotokat tükrözi, hogy az 1960-as évektől a népi Kínában bevezetett egyszerűsítések előtti írásmódot használja (persze nyilván nem tudatosan, hanem mert a diák szülei nem a népi Kínából jöttek).

3 tájfun 2013. december 22. 22:58

A Szaturnuszosra a tanár válasza is jó:

"A szaturnusz nem egy szingli hölgy."

4 Dödölle 2015. június 22. 22:07

Studiolumaz

"...1960-as évektől a népi Kínában bevezetett egyszerűsítések előtti írásmódot használja (persze nyilván nem tudatosan, hanem mert a diák szülei nem a népi Kínából jöttek)...."

Ha - mondjuk - 10 éves korukra tanultak meg írni az "ősök", legkésőbb 1950 körül kellett születniük. ( nem ismerem a kínai írásjelek megtanulásának hatásfokát... ) Ha a példában szereplő gyermekük most - mondjuk - középiskolás, nem nagyon kapkodták el a gyermeknemzést, mert gyermekük és közöttük van vagy 50 év... Vagy pedig mégiscsak a népi Kínából jöttek... Vagy a nagyszülők írták a levelet... Tessék választani !...

5 nudniq 2015. június 23. 00:47

@Dödölle: nade ha nem is a szárazföldi Kínában születtek a szülők? Hanem mondjuk Szingapúrban, Hong Kongban, Makaón, Tajvanon, vagy ami a legvalószínűbb: valamelyik régóta Amerikában élő kínai közösségben.

Szingapúr 1969 előtt a tradicionális karaktereket használta hivatalosan (és 1969-76 között a népi Kínáétól eltérő módon egyszerűsített karaktereket) csak 1976 óta vezette be a nép Kína írásmódját.

Hong Kong, Tajvan, Makaó pedig máig a tradicionális karaktereket használja, és az Amerikában élő kínai közösségek is...

Információ
X