nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Wikipédia-olvasó, már magyarul is

A tavaly debütált offline wikipédia-olvasó WikiReader most már az angolon kívül 14 nyelven, köztük magyarul is elérhető.

nyest.hu | 2010. augusztus 11.
|  

A wikipédia gyorsan, pár éven belül vált a világ legismertebb és legnagyobb enciklopédiájává. Nem mindenki szereti, de mégis gyakran kell a wikipédiához fordulnunk információért, ugyanis már most 25-ször nagyobb, mint az első számú nyomtatott enciklopédiának tartott Encyclopædia Britannica. Az internetet nem kedvelők kedvéért dobták piacra egy offline változatát is, egy kis elektronikus szerkezetet a WikiReader-t, melyet félévente microSD kártyáról vagy az internetről is felfrissíthetünk.

Az eredetileg tavaly októberben debütált szerkezet legújabb verziója már 3 millió angol szóbejegyzést tartalmaz, és az angolon kívül még 14 másik nyelven is elérhető, a hozzájuk passzoló virtuális billentyűzetekkel.

A magyar vonatkozása a fenti hírnek, hogy a 14 nyelv egyike a magyar – a többi 13 nyelv illusztris társaságá pedig a mandarin, a japán, a portugál, a norvég, a görög, a francia, a finn, a dán, a holland, a német, a spanyol, a walesi és az orosz képezi, derül ki a CoolestGadgets.com jelentéséből.

A magyar nyelvű wikipédia egyébként jelenleg a 17. legtöbb szójegyzetet tartalmazza, közvetlenül az ukrán verzió mögött és a cseh előtt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X