nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Webböngészők csatája, támad a Firefox

Még mindig az Internet Explorer az egyes számú webböngésző program, de folyamatosan teret nyer a Firefox és a Chrome is.

nyest.hu | 2010. május 10.
|  

2002 júniusában még a számítógépek 95 százaléka a Microsoft Internet Explorer programján keresztül érte el az internetet. Ez valószínűsíthetően a Microsoft agresszív marketing politikájának volt köszönhető, mert alapértelmezett böngészőként ezt adta a Windows rendszerekhez. Azóta más webböngésző programok is elterjedtek, de még így is az Explorer uralja a piac majdnem 60 százalékát – derül ki a CNN egy új híréből.

Néhányan talán azt sem tudták korábban, hogy mi is az a webböngésző. Ezek olyan programok, amiken keresztül a világhálót el lehet érni. Az Explorer legnagyobb ellenfele a Mozilla Firefox programja. A „tűzróka” nagy ravaszul már 25 százalékot csent el az Explorer részesedéséből.

A harmadik nagy webböngésző a Google még viszonylag újnak számító fejlesztése, a Chrome. A tavaly még csak 2 százalékos részesedése idénre már 7 százalékra nőtt. Az Apple és Mac számítógépek használói számára pedig a Safari jelenti az alternatívát a sokak által nem kedvelt Internet Explorerrel szemben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X