nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Twitterező falufőnök

A Twitter mikroblog portálon intézi faluja ügyes-bajos dolgait egy kenyai közigazgatási vezető: a közösségi média immár a nagyvárosokon kívül az eldugott településeket is eléri – olvasható szerdán a Mashable hírportálon.

MTI | 2012. február 23.
|  

Fracis Kariuki falufőnök – vagy online nevén @ChiefKariuki a Twittert használja a gonosztevők és tolvajok, eltűnt gyermekek és elkószált háziállatok felkutatására, a mikroblog portálon szervezi a falu ellátását.

Egyszer például bűnözők támadtak egy falusi tanítóra otthonában. Amikor Kariukit telefonon értesítették, mi történik, Twitter-üzenetet küldött a falu lakosainak, akik összegyűltek a tanító házánál, és elijesztették a rablókat. Egy másik alkalommal Kariuki Twitteren szervezte meg egy latrinába esett férfi kimentését a slamasztikából.


Kariuki a Nairobitól mintegy 160 mérföldre (275 kilométerre) nyugatra fekvő Lanet Umojában lakik. Kariuki elmondása szerint a 28 ezres lélekszámú körzetben ezreket tud elérni Twitteren. Sokan közülük földművesek, akik egy harmadik fél közreműködésével, mobiltelefon révén kapják meg az üzeneteket.

„A Twitterrel időt és pénzt lehet megtakarítani. Már nem írok leveleket vagy nyomtatok falragaszokat, ami igen költséges” – mondta a falufőnök. Elárulta azt is, hogy twitteres tevékenységének köszönhetően úgyszólván nullára csökkent a bűnözés, míg korábban szinte mindennap érkeztek hírek betörésről.

Forrás

How an African Chief Uses Twitter to Keep the Peace

Címkék: Irodalom, Afrika, Twitter
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X