nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Apokalipszis itt és most
Tíz fontos teendő a világvége előtt

A tudósok szerint körülbelül 3,25 milliárd évünk van hátra a Földön. Kérdés, mit kéne addig még mindenképp elvégeznünk. A The Guardian bloggere szerint a gubancolódásmentes fülhallgató feltalálására és a világbéke megteremtésére mindenképp időt kéne szakítanunk.

nyest.hu | 2013. szeptember 26.
|  

A világvégét elsőre talán ijesztő lehet elképzelnünk, de nincs min aggódnunk, van még időnk elintézni a legfontosabbakat. Végső soron még jó is, hogy tudjuk, hogy van határidő, hogy a végtelenségig nem halogathatjuk bizonyos dolgok elintézését. A dolog pedig még nem kell, hogy aggasszon minket, mivel a tudósok számításai szerint körülbelül 1,75–3,25 milliárd évünk van addig, hogy a Földön az ember számára túl forróvá váljék a helyzet – még egy forró júliusi napnál is jóval melegebbé... És ha addig nem sikerül evakuálni a bolygó lakosságát a Marsra vagy más, a Földnél kellemesebb éghajlatú helyre, akkor még a kihalásunk előtt jól meg fogunk izzadni...

De addig még van egy-két dolog, amit el kéne intéznünk. A The Guardian bloggere összeállított egy tízes listát arról, hogy az elkövetkezendő évmilliárdokban milyen felfedezésekre lenne szüksége az emberiségnek. Döntsék el olvasóink, mennyire értenek egyet a szerző ötleteivel, illetve, ha mást is felvennének a listára, kérjük, írják meg nekünk kommentben!

1. Gyógyír az összes betegségre és a kopaszságra

Ha ez megvalósulhatna, akkor mindnyájan egészségesen, fitten és lobogó hajfürtökkel várhatnánk, hogy találkozzunk teremtőnkkel.

2. Világbéke

Ez nem csak szép lenne, de nagyon praktikus is. Ha tényleg úgy tervezzük túlélni a Földön kialakuló meleg helyzetet, hogy más bolygókat hódítunk meg, és oda emigrálunk, nem ártana, ha ezt az emberiség együttesen, belső konfliktusok nélkül lenne képes végigvinni. Abban a helyzetben már mindenki egy csapatban fog játszani, úgyhogy a földi konfliktusokat ideje lesz félretenni.

3. Gubancolódásmentes fülhallgató

Egészen fantasztikus lenne a földi élet derekán elérni, hogy a zsebünkbe gyömöszölt fülhallgató egy szempillantás alatt gubancmentes és használatkész lenne. Ahogy fogy a földi időnk, fülhallgatók kibogozására amúgy is egyre kevesebb marad majd.

Tíz fontos teendő a világvége előtt
Forrás: Wikimedia Commons / n.raveender

4. A nemek közötti egyenlőség

Ez persze egyelőre csak utópia...

5. A pufferelés kiküszöbölése

Annyi minden fejlődött már az utóbbi évtizedekben a számítástechnikában, de a képernyőkön pörgő karikák és homokórák még mindig rabolják az időnket. Ha nem kéne várnunk arra, hogy kedvenc készülékeink betöltsék a megfelelő információkat, akkor több időnk maradhatna arra, hogy fontosabb kérdésekre koncentráljunk...

6. Hogyan mutassunk be valakit, akinek a neve nem jut eszünkbe?

A földi életünk egyik kiemelkedően kellemetlen és nem ritka helyzete az, amikor be akarunk mutatni valakit, de a mondat közben lefagyunk: „És ez ...” Ki is? Hogy is hívják? És amíg agyunk rejtett tartalékait mozgósítva próbáljuk előhalászni a megfelelő nevet, a kínos csend csak nőttön nő... Erre a kínos szituációra mindenképp ki kell találnunk valamit.

7. Véget kell vetni a szegénységnek

Eléggé megtépázná a jó hírnevünket, ha a helyzet így maradna... Hogy venné ki magát, hogy amikor elköltözünk a Földről, és megismerkedünk új szomszédainkkal, és elmeséljük, milyen is volt korábbi lakhelyünk, valami ilyesmit kéne mondanunk: „Csodálatos hely volt, rengeteg erőforrásunk volt – legalábbis ott, ahonnan mi jövünk. A földlakók szerencsétlenebbik fele viszont nyomorgott. Tehát ha már tető volt az ember feje fölött, az azt jelentette, hogy az emberiség felső 20 százalékába tartozott.”

Tíz fontos teendő a világvége előtt
Forrás: Wikimedia Commons

8. Fogamzásgátló tabletta férfiak részére

Nehéz lenne szavakat találni arra, mennyire égető szükség lenne már erre.

9. A fogyókúrázás vége

Ez is elég kellemetlen beszélgetés lenne egy földönkívülivel: „Szóval, ahogy mondtam az előbb, amíg a világ boldogtalanabbik fele akaratán kívül éhezett, addig a boldogabbik felének annyi étele volt, hogy nem is tudta mindet elfogyasztani. Illetve olyanok is voltak, akik nem akarták. Voltak – nem is kevesen –, akik azért, hogy egy irreális szépségideálnak megfeleljenek, önként vonták meg maguktól a falatot, és egy héten több napot éheztek, amitől persze elviselhetetlenné váltak...”

10. A Mulholland Drive értelme

Hát, azért azt is jó volna addig megtudni.

Forrás

10 things humans have to achieve before the end of the world

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
4 Pesta 2013. szeptember 26. 21:40

A nemek közti egyenlőség nem utópia, hanem „disztópia" és az is marad.

3 maxval 2013. szeptember 26. 20:18

"a melegek egyenlőségét"

Ez már megvalósult.

2 GBR 2013. szeptember 26. 20:01

"Ez persze egyelőre csak utópia... (L. még a fajok közötti egyenlőséget vagy a melegek egyenlőségét.)"

Hat addig lehet, hogy tenyleg csak utopia, amig valakik meg mindig "fajok"-rol beszelnek.......

1 geff10 2013. szeptember 26. 19:27

Bluetooth-os fülhallgató?

Információ
X