nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új ingyenes telefon a Gmailen keresztül!

A Google az új webalapú telefonos rendszert fokozatosan vezeti be mától. A kezdeményezés igen nehéz helyzetbe hozhatja a hasonló területen működő Skype-ot.

IT cafe, Dajkó Pál | 2010. augusztus 26.
|  

Frissítés: Reggel még csak pletykákról számolhattunk be, ám azóta a Google bejelentette, hogy az emlegetett szolgáltatás élesítése elkezdődött. A hivatalos blog szerint a szokásos eljárást követve a napokban fokozatosan megjelenik a telefonhívás lehetősége az amerikaiak számára, (egy kiegészítő telepítése szükséges) de az ígéretek szerint hamarosan mindenki elérheti a szolgáltatást - pontosabban csak annyit közöltek, hogy folyik a munka, de konkrét ígéretet nem tettek a világ többi részén való bevezetés dátumát illetően. A bevezető akció keretében az év végéig az amerikai és a kanadai hívások ingyenesek, egyébként pedig kedvezményes tarifák érvényesek.

A Google Operating System nevű, nem hivatalos blog már júniusban beszámolt arról, hogy a cég tesztel egy olyan megoldást, mely a Google Voice nevű szolgáltatást integrálná a Gmailbe, de erről azóta nem sok szó esett, a vállalat nem kommentálta az értesülést.

Az állóvizet a CNET tegnapi tudósítása kavarta meg kissé, akik olyan információhoz jutottak, hogy valóban zajlik egy telefonos projekt, sőt értesüléseik szerint igazak a korábbi pletykák (például a TechCrunch írt erről, akik szerint már a nyáron elkészültek, csak a tesztek vannak hátra): feltehetően a VoIP-technológiával rendelkező, a Google által felvásárolt Gizmo5 nevű cég megoldásait felhasználva készül a Skype-hoz hasonló webes telefon, melyhez már nem lesz szükség egy valódi telefonra, illetve telefonszámra, mint a Google Voice esetében.

A CNET által megszerzett képeken látszik, hogy a Gmailben megjelenik egy új menüpont a telefonhívások indítására, és a képernyőkép tanúsága szerint az USA-ba és Kanadába ingyenes, a világ egyéb helyeire pedig kedvezményes árú hívásokat kínálnak a partnerlistán szereplőket illetően.

Az még nem világos, említi meg a híradás, hogy a nem VoIP-alapú Google Voice-t fogják átalakítani, vagy pedig egy teljesen új szolgáltatásról van szó.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X