nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Színház –dráma – iskola

2015. február 12-én és 13-án rendezi meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szakmódszertani Központja és a Maladype Színház a „Színház – dráma – iskola” című konferenciát.

nyest.hu | 2015. február 10.
|  

Az ELTE BTK Szakmódszertani Központja és a Maladype Színház 2015. február 12–13. között Színház – dráma – iskola címmel tanárok, tanítók, drámatanárok, mentorok, illetve tanárjelölt hallgatók számára szervez konferenciát. A program célja a színházi nevelés, a hazai drámapedagógia és drámafoglalkozások sokszínűségének megismerése. A rendezvény fővédnöke Gabnai Katalin drámatanár.

A rendezvényt Raátz Judit főiskolai tanár és Gintli Tibor egyetemi docens nyitja meg. A plenáris előadásokat Balázs Zoltán, a Maladype Színház művészeti vezetője; Bethlenfalvy Ádám drámatanár; Eck Júlia drámatanár, a Pannon Egyetem egyetemi docense és Schilling Árpád rendező, a Krétakör művészeti vezetője tartja. A nap zárásaként a budapesti színházak és műhelyek ifjúsági és nevelési programjairól lesz szó, a kerekasztalnál a Baltazár Színház, a Katona Klub, a KÁVA Kulturális Műhely, a Kolibri Színház, a Krétakör Alapítvány, a Maladype Színház, a Momentán Társulat és az Örkény Iram képviselői beszélgetnek, moderál Czibula Katalin főiskolai docens.

Február 13-án pedig drámapedagógiai gyakorlatokkal várják az érdeklődőket. A konferenciát színházi előadás zárja majd. A részletes program az ELTE BTK Szakmódszertani Központ honlapján érhető el. A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött; ezt 2015. február 10-ig lehet megtenni a rendezvény honlapján.

Időpont: 2015. február 12–13.

Helyszín: ELTE BTK 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X