nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Száznál is több program könyvszeretőknek Szegeden

Könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, író-olvasó találkozókkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják a könyvfesztivál érdeklődőit.

MTI | 2010. május 28.
|  

Több mint száztíz rendezvénnyel, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal, író-olvasó találkozókkal, könyvkiadók, folyóiratok programjaival várják a 81. Ünnepi Könyvhéten az olvasás szerelmeseit Szegeden június 1. és 12. között.

A szegedi rendezvények hagyományos központi színtere a Dugonics tér, itt állnak majd a könyvkiadók sátrai, és itt található a beszélgetések, színházi és zenei produkciók egyik fontos helyszínéül szolgáló színpad is - mondta a fesztiválról rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón Andóczi Balogh Éva, a programokat koordináló Somogyi-könyvtár munkatársa.

A rendezvénysorozat első napján, június 1-jén a könyvtárban találkozhatnak az olvasók Fejős Évával, akinek A mexikói címmel jelenik meg új kötete. Ezt követően „időutazásra” várják az érdeklődőket, méghozzá a Délmagyarország című napilappal, mely idén századik születésnapját ünnepli.

Június 3-án rendezik a hivatalos megnyitót: a Dugonics téren Závada Pál író nyitja meg a könyves ünnepet.

Pénteken tartják a városháza dísztermében a gyermekkönyvtár egész éves olvasás-népszerűsítő játékának eredményhirdetését, melyen megkoronázzák a „könyvkirályt” is. Néhány órával később ugyanitt mutatják be a Szegedtől Szegedig Antológia tizenharmadik kötetét, s ezen a napon találkozhatnak az érdeklődők Simai Mihály József Attila-díjas költővel is.

A rendezvénysorozatra a Magyar Televízió archívumából is válogattak a szervezők, így az író-olvasó találkozók és könyvbemutatók mellett esténként szegedi kötődésű írókról és költőkről készült dokumentumfilmeket tekinthetnek meg az érdeklődők.
Idén lesz lehetőség a „hangadásra” is. Aki ugyanis kedvet érez hozzá, a Hangos könyvtár anyagát gyarapíthatja saját felolvasásával. Számos koncert és táncelőadás is szerepel a programban, játszik majd a Molnár Dixieland Band, a Fricsay Ferenc Fúvószenekar, de a Riverside együttes és a Colorado Country Band is.

A részletes programról az érdeklődők a könyvtár által idén is elindított blogon, a konyvhetszeged.blog.hu oldalon tájékozódhatnak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X