nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Skóciában kevés a nyelvtanár

Kevés és nem elég jól képzett az idegennyelv-tanár Skóciában. Pedig a gyerekek szívesen tanulnak nyelveket, derítette ki egy kutatás.

nyest.hu | 2010. április 7.
|  

Tanítanának idegen nyelvet, ha ki lennének rá képezve – a skóciai általános iskolai tanárok, írja a scotsman.com weboldal, azért küzdenek nehézségekkel az idegennyelv-oktatás terén, mert nem kaptak erre megfelelő képzést. Pedig a gyerekek szívesen tanulnának nyelveket, derítette ki egy felmérés. Dr. Daniel Tierney, a Strathclyde Egyetem kutatója arról számolt be, hogy az általános iskolás diákok nagy többsége szereti a nyelvtanulást.

Az iskolák azonban híján vannak a megfelelően képzett nyelvtanároknak. Az okok közé sorolható az is, hogy az idegennyelv-oktatásra alkalmassá tevő végzettséget sok tanár megszerezte ugyan, de közülük nagy számban már elhagyták a pályát – így igencsak megcsappant a megfelelő szakemberek létszáma az iskolákban.

Éppen ezért igyekeznek Skóciában az utóbbi időben javítani a helyzeten: a nyelvoktatásra jogosító képzést még a konkrét munkába állás előtt meg kellene kapniuk a tanároknak. Ugyanakkor attól ódzkodik a kormány, hogy túlságosan beavatkozzon az iskolák belügyeibe. Ahogy egy skóciai kormányszóvivő fogalmazott, az ő feladatuk nem az iskolák időbeosztását meghatározni, hanem arra törekedni, hogy a tanítás minőségén javítsanak, és kielégítsék a diákok tanulási igényeit.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X