nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Politikusok árfolyama? Miből lesz a blog?
Politikai véleményárfolyam
és a blogok titokzatos világa

Ismét lesz NLP Meetup: két üdítően izgalmas témáról lesz szó a számítógépes nyelvészek kedvenc találkájának szezonzáróján.

nyest.hu | 2013. május 21.
|  

Egy politikusnak is lehet árfolyama – még ha nem is a tőzsdén vásárolható részvények formájában. A friss magyar strart-up Neticle Technologies és a Métányosság Politikaelemző Központ izgalmas új projektje a politikai véleményárfolyamok mérése. 

A politikai véleményárfolyam az internetes véleményekből áll össze és kitűnően mutatja az egyes személyekkel, pártokkal, termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatos jelenségeket: ha utálnak bennünket esik, ha épp imádnak, nő a véleményárfolyamunk. A Neticle és a Méltányosság együttműködéséből egy izgalmas elemzéssorozat született, ami nem csupán az internetes szféra véleményreflexióira világít rá, de a háttérben húzódó ok-okozati kapcsolatokat is megvilágítja.

Mi a blog? Hát persze, hogy egy napló, de hát a Tumblr is az, a Twitter pedig mikroblog, a családom kiskutyás fotóinak gyűjteménye is blog, de a tech blog, a főzős blog, a szextörténetes blog, a tejes, a tavalyi, a lyukas és a rizses blog is jó eséllyel blog. No de hogy jön mindehhez Wittgenstein és a családi hasonlóság elmélete? Miből lesz a cserebogár, no meg a kognitív nyelvészet prototípus elmélete?  Petykó Márton a magyar blogokat vizsgálta és izgalmas dolgokról fog beszélni.

Várja tehát az érdeklődőket a szezonzáró NLP Meetup május 22-én, szerdán 18:00 órakor a Colabs 2.0 előadójában (1056 Irányi u. 3., III. emelet).

Információ
X