nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Pénzhiány a határon túli médiánál

Pénzhiány miatt szünetelteti a szabadkai rádió magyar nyelvű gyermek-, honismereti- és művelődési műsorait - közölte hétfőn a 42 éves múltra visszatekintő adó a Vajdaság Ma című magyar nyelvű honlapon.

MTI | 2010. november 30.
|  

A tájékoztatás szerint a rádió hiába pályázott támogatásért a magyarországi Szülőföld Alapnál, „egy fillért sem kapott", ezért „megszűnnek azok a műsorok, amelyeknek az volt a céljuk, hogy segítsék a délvidéki magyarság identitástudatának megőrzését".

A rádió munkatársai keddtől már csak a híradásokat készítik el, „s azon tematikus riportmagazinokat, amelyeket az alapító, Szabadka város képviselő testülete finanszíroz" – áll a közleményben.

A szerkesztőség közölte, azért is fájó volt meghozni ezt a döntést, mert tudomásuk szerint Vajdaságban csak a szabadkai rádióban készült eddig magyar nyelvű gyermekműsor és hangjáték.

A múlt héten tették közzé a Szülőföld Alaphoz benyújtott pályázatok idei második félévi elbírálását; e szerint a vajdasági médiából a Pannon RTV és a Hét Nap című vajdasági magyar hetilap kapott egyenként 3 millió forintos támogatást. A Magyar Szó című újvidéki napilapnak 2 millió 800 ezer forintot ítéltek oda gyereklapok kiadására, az Újvidéken szerkesztett Vajdaság Ma 1 millió 300 ezer forintot nyert el. Emellett a vajdasági Mária Rádió szórványműsorai kapnak 300 ezer forint működési támogatást.

A Szülőföld Alap a második félévben összesen 23 millió forinttal támogatja a magyar nyelvű könyv- és folyóirat-kiadást, illetve a magyar nyelvű írott és elektronikus médiát Szerbiában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X