nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyolc külföldi kulturális intézet élére keresnek vezetőt

Nyolc külföldön működő magyar kulturális intézet igazgatói posztjára hirdetett pályázatot a Balassi Intézet: a varsói, a pozsonyi, a szófiai, a párizsi, a stuttgarti, az újdelhi, a prágai és a New York-i intézmény vezetésére január 18-ig lehet pályázni.

MTI | 2011. január 11.
|  

A pályázati kiírások szerint - amelyeket a hétvégén tett közzé honlapján a Balassi Intézet (www.bbi.hu) - a jelentkezéseket január 25-ig bírálják el, a nyertes pályázók február 1-től tölthetik be tisztségüket. Kinevezésük várhatóan 2015. január 31-ig szól majd.

Ez alól kivétel az Újdelhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ, ahol május 1-jén foglalhatja el posztját az új igazgató, akinek várhatóan 2015. április 30-ig szól majd a megbízatása.

A kulturális diplomáciai feladatokat ellátó intézetvezetők feladata többek között a fogadó ország és a Magyar Köztársaság közötti kulturális és tudományos együttműködés bővítésének elősegítése, kulturális programok, rendezvények szervezése, támogatása, az intézet tudományos és oktatási feladatainak irányítása és szervezése, az intézeti és az intézeten kívüli magyar nyelvtanfolyamok működésének felügyelete, az intézet programjainak, arculatának alakítása.

A pályázati feltételek közé tartozik az egyetemi végzettség, illetve egyes intézetek esetében a PhD-fokozat, a megfelelő nyelvtudás, a kiterjedt tudományos és kulturális kapcsolatrendszer a fogadó országban, a vezetői és szervezői tapasztalat.

A pályázatokkal kapcsolatban hétfőn délutánig nem sikerült az MTI-nek elérnie a Balassi Intézetet. Hatos Pál főigazgató azonban egy korábbi interjújában jelezte, hogy a lejáró intézetvezetői helyeket 2011 januárjától fogják betölteni. Mint akkor elmondta, hivatalba lépése óta nem történtek rendkívüli vezetőváltások a külföldi kulturális intézetek élén.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X