nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Neurálisháló-alapú helyesírás-ellenőrző nyert

Mérő László helyesírás-ellenőrzője második díjat nyert egy kínai innovációs versenyen.

nyest.hu | 2013. október 9.
|  

2013. augusztus 1. és 6. között Mérő László, a 2013. évi 22. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny II. helyezettje részt vett a 28. Kínai Ifjúsági Tudományos, Technológiai és Innovációs Versenyen (CASTIC). Lászlót a Magyar Innovációs Szövetség nevezte a versenyre, és a MATEHETSZ támogatta az utazását. A magyar küldöttséget Dobre Norbert vezette.

A kiállítással egybekötött verseny Nanjingban zajlott, Kína Jiangsu tartományában. A versenyen több száz diák vett részt Kína minden részéből, valamint 23 projektet mutattak be külföldiek. A témák rendkívül színesek voltak, a hétköznapi élet megkönnyítésre irányuló ötletektől az ipari és környezetvédelmi fejlesztéseken keresztül a kémiai, biológiai és matematikai kutatásokig szinte minden területet képviseltek diákok.

Mérő László (balról) és Dobre Norbert a díjtadó ünnepség után
Mérő László (balról) és Dobre Norbert a díjtadó ünnepség után
(Forrás: nyest.hu)

Mérő László a Neurális haló alapú helyesírás-ellenőrző című munkáját mutatta be. A projekt a kínai versenyen második díjat kapott.

A verseny mellett a külföldi résztvevőknek szervezett programok során alkalmuk nyílt megismerkedni a helyi kultúrával is, illetve láthatták Nanjing látványosságait, például Kína első elnökének, Dr. Sun Yat-Sennek a palotáját és mauzóleumát, a Ming dinasztia alatt, a 15. században épült városfalat, a világ hetedik legmagasabb épületét, a Zifeng Towert, a Konfucius templomot és a Jangce folyót.

Feltalálnál? Már fel is találtál valamit? Akár abszurdnak tűnő ötleteddel is pályázhatsz a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre. Küldd el találmányodat az innovacio@innovacio.hu-ra. Legyen tiéd a dicsőség, nyerd meg te a fődíjat!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X