nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
tfboys
Népszerűek a kínai gyermekmunkások

Japán és thai nyelven is elérhető a népszerű kínai fiúbanda weboldala.

MTI | 2014. augusztus 20.
|  

Fellépésekre szóló felkérések tucatjait kapja a világ legfiatalabb fiúbandája, a kínai TFBOYS, amelynek több tízmilliónyi rajongója van országszerte. The Figthing Boys (TFBOYS), avagy „a harcoló fiúk” a „kínai Wikipédia”, a Baidu információi szerint 2013-ban alakult három taggal. Vang Jün-kaj 14 éves, Vang Jüan és Ji Jang-csienhszi pedig 13, vagyis a világ legfiatalabb befutott fiúbandájának tekinthetők. A fiúk zsenge koruk ellenére egy szerelemről szóló dallal váltak ismertté idén tavasszal, és azóta több slágerrel nyerték meg a kínai közönség szívét.

::adbox::7:

A fiatalok hatalmas népszerűségnek örvendenek a kínai médiában és közösségi portálokon: televíziós fellépésekre, jótékonysági gálákra is hívják őket, a legnagyobb kínai mikroblogon, a Sinán rajongói oldalukhoz több mint 1,6 millió követő csatlakozik.

A TFBOYS ugyanakkor a jelek szerint a nemzetközi porondot is szeretné meghódítani: a fiúk a Kínában blokkolt Twitteren és YouTube-on is megtalálhatók, rajongói oldalaik japán és thai nyelven is elérhetők. A csapatnak népszerűsége növekedésével mind több kritikusa is akad. Legtöbben azt a kérdést teszik fel: a fiúk kamerák elé állítása nem egyenlő-e az illegális gyerekmunkával.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X