nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mindent a tankönyvekről

Új blog indult, amelyen a tankönyvekkel kapcsolatos tapasztalatokat lehet megosztani.

nyest.hu | 2015. július 15.
|  

„Van, amihez mindenki ért. A foci, az iskola és a tankönyv is ide tartozik. Ebben a blogban a tankönyvekről beszélünk” – ezekkel a mondatokkal indult útjára a Tankönyvek című blog, ami – nem váratlanul – tankönyvekről szól „diákoknak, tanároknak, szülőknek, mindenkinek, aki iskolába jár vagy járt”. „Milyen a jó tankönyv? Egy másik miért rossz? Tanulod? Tanítod? Netán írod? A gyereked, unokád használja? Vagy a szomszéd? Szólj hozzá! Adj tanácsot!” – biztatnak a szerzők.

Az új kísérleti tankönyvek nyelvtani köteteiről és munkafüzetekről a Mivel kísérleteznek a kísérleti tankönyvek? című sorozatunkban írtunk. De korábban is rendszeresen foglalkoztunk tankönyvekkel. A blogot a Történelemtanárok Egylete (TTE) indította, mivel „fontosnak tartja, hogy a bármely tankönyvről mindenki kifejthesse véleményét”. Az általunk is sokat elemzett és kritizált új OFI-tankönyvek elemzésére Tankönyv vagy Tankönyvek? címmel indítottak programot a Norvég Civil Alap támogatásával. Ebben a munkában a Magyartanárok Egyesülete, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete, a Az Európai Szülők Egyesületének (EPA) magyar tagszervezete, és a tankönyvesek civilszervezete, a TANOSZ is részt vesz.

Az új blogon egyelőre csak a beköszöntő bejegyzés van fönt, de érdemes lesz nyomon követni az ott zajló vitát – tanárként és szülőként egyaránt. Azt pedig csak remélhetjük, hogy a szakmai diskurzus elér majd az oktatásügyi döntéshozókig is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X