nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megszűnik a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány is

A kormány kezdeményezi a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány megszüntetését a közfeladat más szervezeti keretek között történő hatékonyabb ellátása érdekében – áll a Magyar Közlöny keddi számában megjelent határozatban.

MTI | 2011. március 24.
|  

A kabinet a közigazgatási és igazságügyi minisztert hatalmazza fel arra, hogy az alapító nevében kérelmezze a Fővárosi Bíróságnál a közalapítvány megszüntetését, kérje kérelmének soron kívüli elbírálását.

A megszűnt közalapítvány feladatait a jövőben a Wekerle Sándor Alapkezelő látja el, amelyet a kormány kijelölt a vagyon számbavételére és a hitelezők kielégítésére is – a közalapítvány vagyona értéke erejéig. A közalapítvány hitelezők kielégítése után fennmaradt vagyonát a Wekerle Sándor Alapkezelő támogatására fordítják.

A kormány még július végén határozott úgy, hogy a közigazgatási és igazságügyi miniszter más tárcavezetők bevonásával vizsgálja felül a kormány által létrehozott alapítványokhoz és közalapítványokhoz rendelt feladatok ellátásának hatékonyságát, és együttes előterjesztésben tegyenek javaslatot a szükséges intézkedésekre. Tavaly december végén ennek nyomán a kormány már döntött harmincöt alapítvány, illetve közalapítvány megszüntetéséről úgy, hogy azok feladatát nonprofit gazdasági társaságok és központi költségvetési szervek vegyék át.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X