nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kutyapszichológia postásoknak

Sikeresnek tűnik az ebpszichológai postástanfolyam Németországban: a kurzust elvégző kézbesítők körében 80 százalékkal csökkent a kutyaharapások száma.

MTI | 2012. július 2.
|  

A tanfolyamon állatviselkedési szakértők oktatják a postásokat arra, hogyan próbálják belegondolni és beleélni magukat a házőrző kutyák helyébe, szerepébe, és kitalálni, mi járhat az ebek fejében.

„Egy postás nap mint nap behatol egy kutya őrterületére. Ha az eb egyszer elkergette a postást, akkor önbizalma nő, míg a postásé zsugorodik. Hallgatóinkat megtanítjuk arra, hogy miként termthetnek olyan kapcsolatot az állattal, amelyben ők a helyzet urai. Ha pedig ezt nem sikerül kialakítaniuk, még mindig ott van az ebet lekenyerező kutyacsemege és a borsspray”  idézte Jörg Ulbricht oktatót az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Sabine Tiefenbeck postásnőt már kétszer harapta meg kutya munkája közben. „A félelem megmarad az emberben, de ez a kurzus segít eloszlatni”  mondta.

Németországban  eddig  évente átlagosan 1800 esetben mart meg kutya postást annak munkája közben, nem egyszer hetekig is eltart a gyógyulás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X