nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Román Nessie
Kristálygömb helyett a net

Kristálygömb helyett a világhálót használta jövendöléshez két jósnő Romániában, de bevetett telefonlehallgatást és rejtett kamerát is.

MTI | 2012. május 7.
|  

 A két csaló 26 és 32 évesek ügyfeleinek azt állította, hogy közvetlen kapcsolatban áll a szellemvilággal, és varázsigés védelmet garantált az ördög ellen. Törzsvendégeiket sikerült ámulatba ejteniük és meggyőzniük természetfeletti képességeikről azzal, amiket tudtak róluk. Az ügyfelek komoly pénzeket fizettek azért, hogy hírt kapjanak elhunyt szeretteikről a túlvilágról, vagy hogy felvérteződjenek gonosz erők ellen.

Ahigh-tech boszorkák a neten a Google keresőprogramot használták kutatásaikhoz és olyan közösségi portálokat fürkésztek, amelyeken rendre írtak magukról ügyfeleik. Mindemellett rejtett kamerákkal is megfigyelték őket, és lehallgatták telefonjaikat. Volt, hogy cinkos segítséget is igénybe vettek tavi szörnynek. Egy nőt ugyanis meggyőztek arról, hogy meg kell szabadulnia a pénz igájától, és be kell dobnia összes megtakarítását több tízmilliói forintnyi összeget egy tóba éjféli rituálé keretében. A nő elment a tóhoz, ám habozott megválni pénzétől. Vívódása közben démoni alak bukkant fel a vízből, mire a nő úgy megrémült, hogy azonnal behajította pénzét és elrohant.

A rendőrség kiderítette, hogy a románNessie a két jósnő egy barátja volt könnyűbúvár-felszerelésben és rémisztő álarcban. 

A net boszorkányait idővel feljelentették, ám a rendőrségnek nemigen volt bizonyítéka ellenük. Végül a duó vesztegetéssel szolgáltatott bizonyítékot maga ellen. Lefizetett egy ügyészt, hogy szüntesse meg ellenük az eljárást, ám balszerencséjükre az ügyészt korrupció gyanúja okán megfigyelte a rendőrség, így a pénzátadással rögvest három legyet ütött egycsapásra: két jósnőt és egy ügyészt. Mindegyikükön nyomban bilincs kattant.

Ha nem lett volna vaj a fejükön, nem próbálkoznak lefizetéssel” – mondta egy nyomozó. A boszorkányok ellen csaláson és vesztegetésen kívül professzionális megfigyelési eszközök törvénytelen használata címén is eljárás indult adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X