nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kreativitást és vitamódszereket oktatnak

A tudományra és bölcsészetre összpontosító, tantervében amerikai mintára épülő Hszing Vej (Xing Wei) sanghaji főiskola a kínai felsőoktatásból szinte teljesen hiányzó kreativitás és önálló gondolkodás ösztönzését tűzte ki célul.

MTI | 2012. április 24.
|  

Közgazdaság- és műszaki tudományok mellett természet- és társadalomtudományokat, művészeteket, logikát és érvelést is tanulhatnak idén ősztől Sanghaj legújabb felsőoktatási intézményébe beiratkozók. A Kínában megszokott, a száraz lexikai tudás visszaadását célul kitűző intézményekkel szemben az amerikai egyetemeket mintául vevő Hszing Vej oktatási programja a kreativitást, a véleményalkotást és a vitát igyekszik ösztönözni. Az angol nyelvű órákon kiemelt hangsúlyt kap a kiscsoportos tanítás és a közvetlen tanár-diák viszony. Az iskola szellemiségét és az alapítók célkitűzését a létesítmény mottója – szabadság, elhivatottság, lelkiismeret – is hűen tükrözi.

„Nem a hagyományos értelemben vett jó tanulókat várjuk, hanem olyan fiatalokat, akik tudják, hogy mit akarnak, és megvan a bátorságuk ahhoz, hogy azt meg is valósítsák” - nyilatkozta Csen Vej-ming (Zhen Weiming), az iskola alapítója.

Az első évben mintegy 300 diákra számítanak, egyebek között Tajvanról, Hongkongból és az Egyesült Államokból is. Az oktatói gárdát nemzetközi szakemberek, így neves amerikai oktatási intézmények – többek közt a Harvard, a Bostoni és a Vanderbildt Egyetem – tanárai alkotják.

Az évente 100 ezer jüanba (3,6 millió forintba) kerülő képzés akkreditált, diplomát azonban nem ad. Az első két év elvégzése után mindazonáltal a hallgatóknak lehetőségük van egy amerikai intézményben befejezni tanulmányaikat az ottani diploma megszerzésére.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X