nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közép-európai kisebbségi jogtár

A közép-európai államok kisebbségekre vonatkozó jogszabályait teljes terjedelmében tartalmazó adatbázisban tárgyszavak szerint lehet keresni.

MTI | 2013. május 8.
|  

A közép-európai kisebbségeket érintő jogszabályokat gyűjtötték össze abban az online adatbázisban, amelyet kedden mutattak be a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpontjának Kisebbségkutató Intézetében. Magyarország és a szomszédos országok – Ausztria, az egykori Csehszlovákia, Jugoszlávia utódállamai és Ukrajna – 1945, illetve 1990 utáni, kisebbségekre vonatkozó jogszabályait teljes terjedelmében tartalmazó adatbázisban tárgyszavak szerint lehet keresni.

A kisebbségi jogtár fél-egy évente frissül majd, Magyarországról és a szomszédos országokból több ezer rekordot tartalmaz. Nemcsak az élő, de a már hatályon kívül helyezett jogszabályok is eredetileg elfogadott szövegükkel szerepelnek az intézet honlapjáról elérhető Közép-európai Kisebbségi Jogtárban, amely közös szempontok alapján lehetővé teszi az egyes országok nemzetiségekre vonatkozó jogszabályainak összehasonlítását, értékelését, jogtörténeti szempontú elemzését.

A kisebbségi jogtár helyéről az MTI nem közöl információt, de a nyest ezt is kiszagolta. (A szerk.)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X