nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Könyvmegállók Óbudán

Ingyenesen használható, mindenki számára nyitva álló könyvszekrényt, „könyvmegállót” állítanak Óbudán Aquincumban és Csillaghegyen szerdán.

MTI | 2012. június 5.
|  

A mindig nyitva álló, bárki által használható könyvszekrényt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Platán Könyvtár és a csillaghegyi KultúrMontázs Civil Egyesület helyezi ki a kerület két forgalmas közterületére; itt bárki kivehet és betehet könyveket. Az Aquincumi KönyvMegálló a Római tér 1., a Csillaghegyi KönyvMegálló a Mátyás király út 5. előtti területen lesz. Ezzel Óbuda is csatlakozik ahhoz az olvasásnépszerűsítő programhoz, amely Európa több városában már sikeresen működik – közölte az önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

A Németországból indult mozgalom az elmúlt 2-3 évben számos német, osztrák és svájci városban meghonosodott, az első szekrényeket 1990-ben állították fel a németországi Darmstadtban és Hannoverben. A program keretében önkormányzatok és civil szervezetek a városok fontosabb csomópontjaiban könyvesszekrényt, könyvesfülkét állítanak, amelyeket a „Hozzál egy könyvet, Vigyél egy könyvet” logikájában a helyi lakók használnak, onnan könyveket kivéve, helyére saját könyvet betéve.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X