nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kevesebb lesz a szemét a Facebookon?

A tavaszi nagytakarítás a Facebookot is eléri: megtisztítják a hírfolyamot a spamektől és a mémektől.

nyest.hu | 2014. április 17.
|  

Húsvét környékén itt a tavaszi nagytakarítás ideje a Facebookon is. A Facebook hírei között nemrégiben látott napvilágot az a sokak számára örömteli információ, hogy a hírfolyamot (News Feed) igyekeznek majd automatikusan megtisztítani a különböző kellemetlen szemetektől: a lájkvadás képektől, vírusként terjedő videóktól - számolt be a The Huffigton Post.

Azokat a posztokat igyekeznek ezentúl kiszűrni, amelyekről sok felhasználó jelenti, hogy azok spamek. A takarítás három nagyobb területen folyik majd. Egyrészt igyekeznek csökkenteni a lájkvadász posztokat, illetve azokat, amelyek lájkolásra, illetve kommentelésre biztatják a felhasználókat valamilyen jutalom érdekében. Másrészt a nagyon gyakran megosztott tartalmakat is igyekeznek majd redukálni, ami remélhetőleg valóban azt fogja eredményezni, hogy ideális esetben egy-egy mém csak egyszer fog fölbukkanni a hírfolyamunkban, nem pedig végtelen sokszor. Harmadrészt pedig igyekeznek majd kiszűrni a spamnek minősülő linkeket, azaz azokat, amelyek félrevezetve a felhasználókat valamilyen reklámoldalra vezetnek, nem valódi tartalomhoz.

Kevesebb lesz a szemét a Facebookon?
Forrás: The Huffington Post

Az irány jónak tűnik: ki ne vágyna arra, hogy a hírfolyamába minél több olyan elem kerüljön, amely érdekes számára, és minél kevesebb olyan, amely unalmas, idegesítő vagy teljességgel érdektelen. Ha a változásokat bevezetik, valószínűsíthető, hogy a felhasználók könnyebben és több örömmel tudják majd használni a közösségi oldalt. 

Forrás

Your Facebook News Feed Is About To Get A Lot Less Annoying

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sultanus Constantinus 2014. április 17. 14:21

Maga a Facebook is egy nagy szemét, épp az a baj vele, hogy nem csak a spameket, hanem mindent korlátoz, ami külső linket tartalmaz, ezért is szívnak a cégek és minden oldalüzemeltető rendesen, mert ennek a szemétségnek köszönhetően nem terjednek a tartalmak. Ezért van az, hogy hiába növekszik az oldalakat lájkolók száma, semmilyen forgalmat nem generálnak, mert ahogy ez a szám növekszik, egyre inkább korlátozza a F*szbook a megosztott tartalmak terjedését...

Információ
X